street Art kunstenaars ICY SOT

Vorige tentoonstelling: Icy & Sot – A Moment of Clarity

Icy and Sot exhibition amsterdam moco

De jonge, Iraanse broers Icy (34) en Sot (29) worden niet voor niets de ‘Banksy van Iran’ genoemd. Hun werk is niet alleen controversieel, maar in hun eigen land zelfs verboden. Desalniettemin houdt het werk van de street artists de huidige maatschappij letterlijk een spiegel voor. Ze bieden met hun werk een eigenzinnige kijk op thema’s zoals onderdrukking, het milieu, vrijheid, oorlog en dromen. Het talent van de broers bleef niet onopgemerkt en al snel kregen Icy en Sot de kans om de straten van Tabriz te verruilen voor het lonkende New York.

De kunstenaars vergaarden in The Big Apple alleen maar meer bewondering onder de kunstliefhebbers. Succes leek een zekere zaak, maar niet zonder offer. Door het succes in Amerika met beide handen aan te grijpen, konden de broers niet meer terug naar hun geboorteland…

Nu kunnen we zeggen dat ICY and SOT niet voor niets een toekomst in hun vaderland hebben opgegeven. De heren zijn voorzien van verscheidene exposities in New York en timmeren hard aan de weg van internationale bekendheid. Kort geleden waren de twee opnieuw onderwerp van gesprek dankzij een ludieke actie op Wall Street. Door een gigantisch verfrommeld dollarbiljet midden in het financiële district te plaatsen, schopten de twee aan tegen hebzucht en de volatiliteit van het kapitalisme.

koop tickets online korting