Waar wil je heen?

Amsterdam

Tickets

Barcelona

Meer Info Tickets
The Gun Chronicles: A Story of America by JR in Moco Museum

JR Kamer

JR Kamer

Tegenwoordig lijkt alles te draaien om de verschillen tussen mensen. Elk meningsverschil wordt breed uitgemeten in de media. JR wijdt zijn leven liever aan dat wat ons bindt, door bruggen te bouwen.

The Gun Chronicles: A Story of America by JR in Moco Museum
Met dank aan JR Studio

The Gun Chronicles: A Story of America door JR is voor het eerst te zien in het Moco Museum in Amsterdam.

Deze Franse straatkunstenaar en fotograaf is bekend geworden met zijn meer dan levensgrote ‘wildgeplakte’ zwart-witportretten. JR heeft een uniek collector’s item gecreëerd, ter gelegenheid van zijn met een Emmy Award genomineerde project Guns in America, dat hij met TIME Magazine realiseerde. Eén voor één fotografeerde, filmde en interviewde JR 245 deelnemers van uiteenlopende achtergronden. Jagers, veteranen, activisten, overlevenden, politieagenten, onderwijzers, ouders en kinderen. Eén voor één pinde hij elke uitsnede vast om zo een meesterwerk samen te stellen.

JR en TIME hebben samen de zeer uiteenlopende meningen over de Amerikaanse wapenwetten en wapenbezit gedocumenteerd. Daar maakten ze een muurvideo van, een interactieve audiotour, een feature report en een mobiele app. The Gun Chronicles is inmiddels in tien steden in de VS te zien geweest en stimuleerde een nationaal debat. Nu is JR voor het eerst in het Moco Museum en wil hij deze belangrijke discussie buiten Amerika voortzetten.

Met dank aan JR Studio

Gedurende een beperkte periode brengt het Moco Museum 3 meesterwerken van JR bij elkaar! Louvre (The Secret of the Great Pyramid), Giants en The Gun Chronicles: A Story of AmericaJR is overtuigd van de kracht van kunst en hij zet die in om nieuwe perspectieven te laten zien, mensen bij elkaar te brengen en het publiek bij zijn onderwerpen te betrekken. Net als in The Gun Chronicles gebruikt JR zijn kunst om een discussie op gang te brengen. Hij wil de wereld bewuster maken van thema’s en vraagstukken die soms weinig aandacht krijgen. Van de favela’s in Brazilië tot de muur tussen Israël en Palestina, van de Amerikaans-Mexicaanse grensmuur tot het grootste museum ter wereld: overal stelt JR de vraag: Kan kunst de wereld veranderen?’ Moco denkt van wel. Profiteer van deze kans om deze 3 bekende kunstwerken in het echt te zien en koop hier je tickets.

Shop Koop nu tickets