Waar wil je heen?

Amsterdam

Tickets

Barcelona

Meer Info Tickets
Yayoi Kusama

Yayoi Kusama

Yayoi Kusama in Moco Museum in Amsterdam

De werken “Night of Stars” en “Pumpkin” zijn te zien in een geheel getransformeerde ruimte. De fascinatie van de wereldwijd populaire Kusama voor ‘Dot Art’ laat zij terugkomen in haar iconische stijl waarin grote polkadots de hoofdrol spelen. Naast haar befaamde tekeningen, schilderijen en installaties die haar polkadot-specialisme tonen, maakt Kusama zich door middel van haar werken sterk voor feminisme en tegen seksisme.

yayoi kusama amsterdam dotart

Achtergrond Yayoi Kusama

De voorliefde van Yayoi Kusama voor stippen en herhalende patronen ontstond tijdens haar niet-rooskleurige jeugd. Ze vluchtte in die periode vaak de natuur in, waar ze waanbeelden kreeg van bloemen en pompoenen die met haar praatten.

Kunst bleek een uitlaatklep en door haar hier obsessief in onder te dompelen leerde ze om te gaan met haar angsten en hallucinaties. Kusama heeft haar negatieve ervaringen verwerkt door een oneindige positieve droomwereld te implementeren in haar schilderijen en installaties. Hiermee hoopt ze een positieve gemoedstoestand op zichzelf en anderen over te brengen. Ondanks haar hoge leeftijd en geestelijke gezondheid is Kusama nog altijd actief in het creëren van nieuwe werken.

yayoi kusama tentoonstelling-amsterdam nederland europe

Shop Koop nu tickets