Waar wil je heen?

Amsterdam

Tickets

Barcelona

Meer Info Tickets

Het Moco Museum in Amsterdam

We Are Moco / een museum voor moderne kunst in Amsterdam

Moco is een trots onafhankelijk museum in Amsterdam, Nederland; geboren uit een ondernemersgeest. Het museum voor moderne kunst van Amsterdam wordt verdedigd door de oprichters (Lionel & Kim Logchies) die het goede voorbeeld geven: neem risico of verlies de kans! Het art-power koppel startte eerder de Amsterdamse Lionel Gallery, die al snel uitgroeide tot een geliefd urban art house in Amsterdam.

Boek mijn Moco bezoek

Moco Museum in Amsterdam

Een museum in Amsterdam

Nu herbergt het Amsterdamse museum een ​​inspirerende en verhelderende collectie moderne en contemporary kunst – het Moco Museum. Gelegen aan het Amsterdamse Museumplein, staat Moco tussen het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

Moco Museum Amsterdam

Het Moco-museum neemt in het bijzonder de ruimte van Villa Alsberg over, een gebouw dat historisch alleen voor de bevoorrechten werd beschouwd. Deze ‘act’ gaat hand in hand met het doel van Moco: kunst voor iedereen toegankelijk maken en iedereen welkom heten. Echt, Moco Museum is er voor de jong en jong van hart. Sinds de ruimtelijke overname van Villa Alsberg heeft het museum voor moderne kunst in Amsterdam bijna 2 miljoen bezoekers uit meer dan 120 verschillende landen mogen verwelkomen. Vanuit Moco Museum groeit de missie en visie om de eindeloze kracht van kunst uit te drukken. Een bezoek aan Moco brengt je in het kunstcentrum van Amsterdam met alles binnen handbereik.

Maak verbinding met kunst

 

WIJ GELOVEN DAT KUNST MEER KAN DOEN!

Moco Museum Amsterdam

Het museum voor moderne kunst van Amsterdam gelooft in het inclusieve museummodel. Door bijvoorbeeld toegankelijke shows en tentoonstellingen te maken die de gemeenschap verlichten, inspireren en versterken, is Moco al snel een toonaangevende bestemming geworden voor kunstliefhebbers van over de hele wereld.

“We gebruiken de kracht van kunst om de norm uit te dagen, de waarheid te verdedigen, de geest te openen en de wereld om ons heen in vraag te stellen.”

Krijg tickets

Liefde voor kunst & Amsterdam

Zoals de naam al doet vermoeden, toont het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Amsterdam werken van kunstenaars als Jean-Michel Basquiat, Tracey Emin, Keith Haring, Damien Hirst, KAWS, Jeff Koons, Yayoi Kusama, OSGEMEOS, Mark Rothko, Andy Warhol en meer!

Amsterdam Museum Moco

Bovendien beheert Moco Museum meeslepende kunstexposities en onvergetelijke ervaringen in Amsterdam. Momenteel gebruikt Reflecting Forward van Studio Irma de kracht van digitale immersieve kunst om een ​​toekomst vol eindeloze verbindingen tot uitdrukking te brengen.

‘Als we ons door medeleven en empathie laten leiden, komen we morgen tot een betere dag.’

Moco Museum Amsterdam

Stem van de straat

Hoewel er geen officieel street art museum in Amsterdam is, omarmt Moco de stem van straatkunst vanwege het vermogen om mensen te verbinden, ideologieën uit te dagen en betrokkenheid te activeren. In Amsterdam heeft het kunstmuseum er een punt van gemaakt om werken van kunstenaars te tonen die gesprekken over onze wereld en het gedeelde bestaan ​​aanmoedigen.

De tentoonstelling Icy & Sot: A Moment of Clarity toont werken van Iraanse straatartiesten, broers en activisten. Hun kunst omvat thema’s als mensenrechten, kapitalisme, sociale en politieke kwesties, en vestigen de aandacht op onze wereldwijde vluchtelingencrisis. Bovendien omvat street art in Amsterdam de Moco’s Laugh Now tentoonstelling. In detail toont het museum een ​​verzameling unieke stukken van de anonieme straatkunstenaar Banksy uit privécollecties, die anders voor het publiek onzichtbaar zouden blijven. Zoals het wordt weerspiegeld in de kunstcollectie van Moco, geldt dat ook voor de filantropische steun van het museum aan goede doelen zoals Movement On The Ground, Aidsfonds, Metakids en Green Peace.

Tickets voor Banksy ‘Laugh Now’!

Ontdek en verken de collectie van het Moco Museum en geniet van een unieke ervaring tijdens een bezoek aan Amsterdam. Unlock the power of art to wake us, shake us, and make us.

In art we trust.
Moco Museum

Moco Museum Amsterdam Team

Shop Koop nu tickets