Waar wil je heen?

Amsterdam

Tickets

Barcelona

Meer Info Tickets

Wij zijn Moco

Het Moco Museum focust op bewezen kunstenaars met een eigen visie

Het Moco museum is een boutique museum in Amsterdam en heeft een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst die wij tentoonstellen aan het grote publiek. Deze kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan de kunstenaars: Banksy en Warhol. Moco biedt inspiratie en eye-openers. Door deze behoeftevervulling spreekt Moco een groot publiek aan. Bezoekers die naar het Moco museum komen, zullen kunst ervaren die nergens anders te zien is.

Studio Irma. Reflecting Forward fel gekleurde lichten, dans en muziek drijven je door deze interactieve kunstwerken. Het zijn de ingrediënten die dromen tot leven brengen: oneindige variabele ruimtes met steeds veranderende dimensies en etherische kunstwerken die met elkaar communiceren. Geluksgevoelens komen tot je, terwijl je dwaalt door de digitale en voortdurend veranderende ruimtes: Diamond Matrix, Kaleidoscope, We all live in bubbles,  Connect the Dots & Universe.

Banksy. Vele vragen het zich af, wie is toch die Banksy? Banksy is een vermoedelijk Britse kunstenaar die veelal street art maakt. Banksy is begonnen als graffiti kunstenaar. Zijn werken zijn vaak humoristisch en politiek en sociaal maatschappelijk van aard. Net als zijn indoor kunstwerken zijn er een aantal street art kunstwerken te bewonderen in ons museum. Zijn meest bekende kunstwerken zoals ‘Girl with balloon’ of ‘Flower thrower’ zijn onderdeel van de tentoonstelling. De expositie is een verzameling van werken die in bruikleen zijn uit private kunstcollecties.

Het Moco museum ligt in het walhalla voor de kunstliefhebber, namelijk in het centrum van Amsterdam, op het Museumplein. Moco is gevestigd in Villa Alsberg, wat een prachtig traditioneel herenhuis is. Dit herenhuis is ontworpen door Eduard Cuypers in 1904. Eduard Cuypers is de neef van Pierre Cuypers, die verantwoordelijk is voor het ontwerp van het Rijksmuseum en het Centraal Station Amsterdam. De uitstraling van dit herenhuis is adembenemend, kosten noch moeite zijn gespaard om dit authentieke uiterlijk te waarborgen. De omvang van het gebouw is de charme, maar betekent ook dat het af en toe wat druk kan aanvoelen.

Het Moco museum is een particulier initiatief van Lionel en Kim Logchies. De tentoongestelde kunstwerken worden uitgeleend door hun zorgvuldig opgebouwde internationale netwerk van kunstverzamelaars. Een deel van de opbrengst van het museum zal worden gedoneerd aan de goede doelen die dichtbij de harten van de initiatiefhouders ligt.

Vacatures

Wij zoeken jou!

In Art We Trust.

Jij ook? Moco Museum is aan het werven, dus we zijn op zoek naar gepassioneerde kunstliefhebbers, dynamische individuen en allround supersterren om ons team te versterken! We zoeken per direct collega’s voor:

Of stuur ons je open sollicitatie en vertel ons hoe geweldig je bent!

 

Solliciteer hier!

 

 

Samenwerkingen

Movement on the ground

Wij geloven in kunst als middel om ideologieën ter discussie te stellen en de activist in mensen te inspireren. Maar bovenal is kunst iets wat ons verbindt. Het is immers jouw liefde voor kunst en wat kunst met je doet, wat ons bij elkaar heeft gebracht. Movement On The Ground deelt onze visie met hun revolutionaire aanpak van humanitaire hulp. Dat roept om samenwerking.

Wij zijn trotse partner van Movement On the Ground, een non-profitorganisatie die zich inzet om de kwaliteit van leven van vluchtelingen te verbeteren. Deze organisatie biedt directe hulp aan mannen, vrouwen en kinderen die noodgedwongen hun huis hebben moeten verlaten als gevolg van klimaatverandering, armoede of oorlog.

Zij zorgen niet alleen voor onderdak aan vluchtelingen, maar leveren ook generatoren, reddingsmateriaal, medische hulpmiddelen, voedsel, dekens en kleding. Movement On The Ground is een pionier die zich met hart en ziel inzet voor de gemeenschap op het eiland Lesbos. Zo wil de organisatie een voorbeeld stellen voor humanitaire hulp wereldwijd. Wij vinden dit belangrijk, want iedereen heeft recht op onderwijs, gezondheidszorg, voedzame maaltijden, de mogelijkheid om een sport te beoefenen en kunst.

Wanneer je online een ticket koopt, dan is er de mogelijkheid om een bedrag te doneren aan Movement On The Ground. Moco verdubbelt vervolgens jouw donatie, double for trouble. Word vandaag nog activist!

 

Verhuur & Evenementen

Exclusieve evenementen en privé rondleidingen na sluitingstijd?

Wil je het museum (of een deel daarvan) voor jezelf en je vrienden of zakelijke relaties alleen hebben? We zijn je graag van dienst. Na sluitingstijd verwelkomen wij jou en je gasten in ons museum voor een heerlijke avond aan het Museumplein, in het culturele hart van Amsterdam en met een spectaculair uitzicht op het museumplein.

Op verzoek kunnen we privédiners, een lopend buffet of een privétour met drankjes verzorgen. Onze vaste partner Famous Flavours voorziet in je culinaire behoeften terwijl wij je honger naar kunst stillen.

Neem voor vragen, tarieven en reserveringen contact met ons op.

Contact ons

Pers

Vragen over pers of persverzoeken, laat het ons weten en stuur ons een mail.

Benieuwd naar onze persberichten? Klik hier.

Shop Koop nu tickets