Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/mocomuseum.nl/httpdocs/public/content/themes/mocomuseum/inc/posts/post.php on line 42
Over het museum - Moco Museum

Wij zijn Moco

Het Moco Museum focust op bewezen kunstenaars met een eigen visie

Het Moco museum is een echt boutique museum in Amsterdam en heeft een breed scala aan moderne, inspirerende en hedendaagse kunst die wij tentoonstellen aan het grote publiek. Deze kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan de kunstenaars: Banksy en Warhol. Moco biedt inspiratie en eye-openers. Door deze behoeftevervulling spreekt Moco een groot publiek aan. Bezoekers die naar het Moco museum komen, zullen kunst ervaren die nergens anders te zien is.

Banksy. Vele vragen het zich af, wie is toch die Banksy? Banksy is een vermoedelijk Britse kunstenaar die veelal street art maakt. Banksy is begonnen als graffiti kunstenaar. Zijn werken zijn vaak humoristisch en politiek van aard. Net als zijn indoor kunstwerken zijn er een aantal street art kunstwerken te bewonderen in ons museum. Zo hangt er een enorme variant van de ‘The Battle of the Beanfield’ op de begane grond. Een absolute blikvanger als u bij ons de tentoonstelling van Banksy binnenkomt. Verder zijn ‘Girl with Balloon’, ‘Laugh now’ en ‘Keep it Real’ hoogtepunten van de Banksy collectie.

Icy & Sot De jonge, Iraanse broers Icy (34) en Sot (29) worden niet voor niets de ‘Banksy van Iran’ genoemd. Hun werk is niet alleen controversieel, maar in hun eigen land zelfs verboden. Desalniettemin houdt het werk van de street artists de huidige maatschappij letterlijk een spiegel voor. Ze bieden met hun werk een eigenzinnige kijk op thema’s zoals onderdrukking, het milieu, vrijheid, oorlog en dromen. Het talent van de broers bleef niet onopgemerkt en al snel kregen Icy en Sot de kans om de straten van Tabriz te verruilen voor het lonkende New York.

Het Moco museum ligt in het walhalla voor de kunstliefhebber, namelijk in het centrum van Amsterdam, op het Museumplein. Moco is gevestigd in Villa Alsberg, wat een prachtig traditioneel herenhuis is. Dit herenhuis is ontworpen door Eduard Cuypers in 1904. Eduard Cuypers is de neef van Pierre Cuypers, die verantwoordelijk is voor het ontwerp van het Rijksmuseum en het Centraal Station Amsterdam. De uitstraling van dit herenhuis is adembenemend, kosten noch moeite zijn gespaard om dit authentieke uiterlijk te waarborgen, waardoor uw bezoek aan de Banksy tentoonstelling nog meer karakter krijgt. De omvang van het gebouw is de charme, maar betekent ook dat het af en toe wat druk kan aanvoelen.

Het Moco museum is een particulier initiatief van galeriehouders Lionel en Kim Logchies. De tentoonstelling wordt ter beschikking gesteld door hun zorgvuldig opgebouwde internationale netwerk van kunstverzamelaars. Een deel van de opbrengst van het museum zal worden gedoneerd aan de goede doelen die dichtbij de harten van de initiatiefhouders ligt.

Zakelijk

Zakelijk

Moco Museum (Prins Museum BV) is een privémuseum van Lionel Logchies en Kim Logchies – Prins die samen het management van het museum vormen.

 

Daarnaast is er een grote groep enthousiaste medewerkers werkzaam in diverse functies, als host/hostess in het museum of in de winkel en op kantoor.

VAT NL855594652B01
KVK 64274950
Bank NL39 RABO0317177907

Vacatures

Zoek je een stageplaats of nieuwe uitdaging? Misschien zoeken wij jou! Moco is een erkend leerbedrijf. Dan weet je dat je stage telt.

Floormanager (retail)

 

Floormanager (hospitality)

 

Museummedewerker (full time/part time)

 

Magazijn Medewerker

 

Je kunt natuurlijk ook gewoon een open sollicitatie sturen naar werken@mocomuseum.com. Als er een plekje vrijkomt dat bij jou past, weten we je te vinden!

Sponsor het museum

Wil je betrokken zijn bij ons museum? Neem contact met ons op en stuur ons een mail.

Pers

Vragen over pers of persverzoeken, laat het ons weten en stuur ons een mail.

Benieuwd wat de pers over ons zegt?

De Volkskrant

AT5

Your Little Black Book

Culturele Agenda

One world

Hiphop in je smoel

De Culturista

Elle

Juxtapoz

Het Parool

AD

Trouw

Creators – Vice

L’Officiel

Het Parool

Linda

Vogue Paris

Het Parool

Financial Times 

NRC 

Vogue NL

Overzicht persberichten Moco Museum, click hier.

Verhuur & evenementen

Exclusieve evenementen en privé rondleidingen na sluitingstijd?

Wil je het museum (of een deel daarvan) voor jezelf en je vrienden of zakelijke relaties alleen hebben? We begrijpen het en zijn je graag van dienst. Na sluitingstijd verwelkomen wij jou en je gasten in ons museum voor een heerlijke avond aan het Museumplein, in het culturele hart van Amsterdam en met een spectaculair uitzicht op het Rijksmuseum.

Op verzoek kunnen we privédiners, een lopend buffet of een privétour met drankjes verzorgen. Onze vaste partner Famous Flavours voorziet in je culinaire behoeften terwijl we je honger naar kunst stillen.

Neem voor vragen, tarieven en reserveringen contact met ons op.

Contact ons

Buy
Tickets

Online Korting