Wij zijn Moco

Het Moco Museum focust op bewezen kunstenaars met een eigen visie

Het Moco museum is een boutique museum in Amsterdam en heeft een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst die wij tentoonstellen aan het grote publiek. Deze kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan de kunstenaars: Banksy en Warhol. Moco biedt inspiratie en eye-openers. Door deze behoeftevervulling spreekt Moco een groot publiek aan. Bezoekers die naar het Moco museum komen, zullen kunst ervaren die nergens anders te zien is.

Banksy. Vele vragen het zich af, wie is toch die Banksy? Banksy is een vermoedelijk Britse kunstenaar die veelal street art maakt. Banksy is begonnen als graffiti kunstenaar. Zijn werken zijn vaak humoristisch en politiek en sociaal maatschappelijk van aard. Net als zijn indoor kunstwerken zijn er een aantal street art kunstwerken te bewonderen in ons museum. Zijn meest bekende kunstwerken zoals ‘Girl with balloon’ of ‘Flower thrower’ zijn onderdeel van de tentoonstelling. De expositie is een verzameling van werken die in bruikleen zijn uit private kunstcollecties.

Daniel ArshamArshams werk zit vol met onverwachte wendingen: vaste oppervlakken lijken te buigen en krom te trekken, hi-tech apparatuur ziet eruit alsof het al duizenden jaren bestaat. Onverwachts is precies waar Arsham van houdt: hij daagt ons perspectief op de fysieke wereld uit en de mogelijkheden daarin. Arsham lijkt te genieten van het paradoxale, soms harde, beeld van het verleden, het heden en de toekomst. 

Wanneer je de installatie ruimtes van deze tentoonstelling binnen stapt, zoals Amethyst Ball Cavern, voelt het alsof je in een alternatieve werkelijkheid stapt. De kunstenaars fascinatie met objecten uit de pop-cultuur, sport en de invloed van archeologie zijn hier overduidelijk te vinden.

Het Moco museum ligt in het walhalla voor de kunstliefhebber, namelijk in het centrum van Amsterdam, op het Museumplein. Moco is gevestigd in Villa Alsberg, wat een prachtig traditioneel herenhuis is. Dit herenhuis is ontworpen door Eduard Cuypers in 1904. Eduard Cuypers is de neef van Pierre Cuypers, die verantwoordelijk is voor het ontwerp van het Rijksmuseum en het Centraal Station Amsterdam. De uitstraling van dit herenhuis is adembenemend, kosten noch moeite zijn gespaard om dit authentieke uiterlijk te waarborgen. De omvang van het gebouw is de charme, maar betekent ook dat het af en toe wat druk kan aanvoelen.

Het Moco museum is een particulier initiatief van Lionel en Kim Logchies. De tentoongestelde kunstwerken worden uitgeleend door hun zorgvuldig opgebouwde internationale netwerk van kunstverzamelaars. Een deel van de opbrengst van het museum zal worden gedoneerd aan de goede doelen die dichtbij de harten van de initiatiefhouders ligt.

Vacatures

Vacatures

Museum Shop Manager

Floormanager

Je kunt natuurlijk ook gewoon een open sollicitatie sturen naar jobs@mocomuseum.com. Als er een plekje vrijkomt dat bij jou past, weten we je te vinden!

Sponsor het museum

Wil je ons museum sponsoren? Neem contact met ons op en stuur ons een mail.

Pers

Vragen over pers of persverzoeken, laat het ons weten en stuur ons een mail.

Benieuwd wat de pers over ons zegt?

L’Officiel

Your Little Black Book

This is Colossal

The Telegraph

VICE

Vogue

Metal Magazine

De Volkskrant

AT5

Culturele Agenda

One world

Elle

Juxtapoz

Het Parool

AD

Trouw

Creators – Vice

Het Parool

Linda

Overzicht persberichten Moco Museum, Klik hier.

Verhuur & evenementen

Exclusieve evenementen en privé rondleidingen na sluitingstijd?

Wil je het museum (of een deel daarvan) voor jezelf en je vrienden of zakelijke relaties alleen hebben? We zijn je graag van dienst. Na sluitingstijd verwelkomen wij jou en je gasten in ons museum voor een heerlijke avond aan het Museumplein, in het culturele hart van Amsterdam en met een spectaculair uitzicht op het museumplein.

Op verzoek kunnen we privédiners, een lopend buffet of een privétour met drankjes verzorgen. Onze vaste partner Famous Flavours voorziet in je culinaire behoeften terwijl wij je honger naar kunst stillen.

Neem voor vragen, tarieven en reserveringen contact met ons op.

Contact ons
koop tickets online korting