Waar wil je heen?

Amsterdam

Tickets

Barcelona

Meer Info Tickets

Wij zijn Moco

Het Moco Museum focust op bewezen kunstenaars met een eigen visie

Het Moco Museum is een onafhankelijk museum met een breed scala aan inspirerende moderne, hedendaagse en straatkunst – gevestigd in Amsterdam (Nederland) en Barcelona (Spanje). In onze collectie exposeert Moco onder andere Banksy, Jean-Michel Basquiat, JR, KAWS, Keith Haring, Jeff Koons, Damien Hirst, Tracey Emin, Yayoi Kusama, Mark Rothko, Andy Warhol, Studio Irma. We bieden bezoekers een ongeëvenaarde collectie kunst om na te denken over de moderne samenleving.

Het Modern Contemporary (Moco) Museum heeft zijn intrek genomen in de historische Villa Alsberg aan het Museumplein (Honthorststraat 20, 1071 DE Amsterdam, NL) en het voormalige Palacio Cervelló (c / Montcada 25, 08003 Barcelona, ​​​​ES).

Moco Amsterdam

Moco Amsterdam in Villa Alsberg is een herenhuis met uitzicht op het Museumplein in het hart van Amsterdam. Het gebouw is in 1904 ontworpen door Eduard Cuypers, neef van de bekende Pierre Cuypers, ontwerper van Amsterdam Centraal Station en het Rijksmuseum. Deze particuliere woning was een van de eerste gezinswoningen die aan het Museumplein werd gebouwd en behield deze functie tot 1939. Vervolgens werd het huis verhuurd aan priesters die les gaven aan de Sint-Niklaasschool in Amsterdam en later werd het verbouwd tot een advocatenkantoor.

Moco Barcelona

Moco Barcelona is een 16e-eeuws paleis gelegen aan de Montcada-straat in het hart van Barcelona. Palacio Cervelló was tot de 18e eeuw de privéwoning van de adellijke familie Cervelló. Het gebouw omarmt een mix van stijlen die een kleurrijke, grootse geschiedenis door de eeuwen heen laat zien. Met delen van een eerdere constructie uit de 15e eeuw – binnenplaats, gewelfde trap met zuilen, kapitelen en Renaissancistische lijstwerk. – verwelkomt Palacio Cervelló bezoekers met een indrukwekkende gotische gevel. Van de middeleeuwen tot de 20e eeuw hebben aristocraten, kooplieden en royals deze historische plek behouden.

Moco Museum (Amsterdam / Barcelona) stimuleert de energie van locaties die zijn gereserveerd voor de bevoorrechten om onze wereld te inspireren en te verlichten door middel van kunst en iedereen welkom te heten. Vandaag verwelkomde Moco Museum bijna 2 miljoen bezoekers uit meer dan 120 verschillende landen. Sinds het begin maakt Moco kunst toegankelijk voor het publiek en biedt het unieke ervaringen gericht op een breed publiek – een bezoek aan Moco is een echte eye-opener.

Moco Museum in Amsterdam en Barcelona is ontstaan ​​uit een ondernemersgeest, verdedigd door de oprichters Lionel & Kim Logchies. De tentoongestelde kunstwerken zijn deels in bruikleen van hun zorgvuldig opgebouwde internationale netwerk van kunstliefhebbers en verzamelaars.

Wij geloven dat kunst meer kan!

Moco Museum pleit voor het inclusieve museummodel. We creëren toegankelijke shows en tentoonstellingen in Amsterdam en Barcelona die de gemeenschap verlichten, inspireren en versterken. Om deze reden is Moco een toonaangevende bestemming geworden voor kunstliefhebbers over de hele wereld. “We gebruiken de kracht van kunst om de norm uit te dagen, de waarheid te verdedigen, onze geest te openen en de wereld om ons heen in vraag te stellen.”

Zoals de naam al doet vermoeden, vormen modern en contemporary kunst van Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Damien Hirst, KAWS, Jeff Koons, Yayoi Kusama, Tracey Emin, Mark Rothko, Andy Warhol en meer, terecht de Moco Masters Exhibition. Moco Museum biedt ook een platform voor rijzende sterren in het hedendaagse veld, met soloshows van THE KID, Guillermo Lorca, Reflecting Forward van Studio Irma en nog veel meer!

Stem van de straten / Moco omarmt de stem van straatkunst omdat het mensen verbindt, ideologieën uitdaagt en betrokkenheid activeert. In Barcelona en Amsterdam maakt Moco Museum er een punt van om werken van kunstenaars als JR, OsGemeos, Icy & Sot, Stik en Banksy tentoon te stellen voor het aanmoedigen van gesprekken over onze wereld en gedeeld bestaan.

Durf te veranderen

Zoals het wordt weerspiegeld in de kunstcollectie van Moco, geldt dit ook voor de filantropische steun van het museum aan goede doelen zoals Movement On The Ground, Aidsfonds, Metakids en Earth Today. Moco Museum streeft ernaar anderen waar mogelijk te empoweren en te helpen. Onze grondgedachte is altijd geweest om de wereld zo verlicht te zien dat vrede en eenheid onvermijdelijk zijn. Een deel van de opbrengst van Moco Museum gaat naar goede doelen die de initiatiefnemers nauw aan het hart liggen.

Ontdek en verken Moco Museum Amsterdam en Moco Museum Barcelona. Unlock the power of art to wake us, shake us, and make us.

In art we trust.
Moco Museum

Vacatures

Wij zoeken jou!

In Art We Trust.

Jij ook? Moco Museum is aan het werven, dus we zijn op zoek naar gepassioneerde kunstliefhebbers, dynamische individuen en allround supersterren om ons team te versterken! We zoeken per direct collega’s voor:

Of stuur ons je open sollicitatie en vertel ons hoe geweldig je bent!

 

Solliciteer hier!

 

 

Samenwerkingen

Movement on the ground

Wij geloven in kunst als middel om ideologieën ter discussie te stellen en de activist in mensen te inspireren. Maar bovenal is kunst iets wat ons verbindt. Het is immers jouw liefde voor kunst en wat kunst met je doet, wat ons bij elkaar heeft gebracht. Movement On The Ground deelt onze visie met hun revolutionaire aanpak van humanitaire hulp. Dat roept om samenwerking.

Wij zijn trotse partner van Movement On the Ground, een non-profitorganisatie die zich inzet om de kwaliteit van leven van vluchtelingen te verbeteren. Deze organisatie biedt directe hulp aan mannen, vrouwen en kinderen die noodgedwongen hun huis hebben moeten verlaten als gevolg van klimaatverandering, armoede of oorlog.

Zij zorgen niet alleen voor onderdak aan vluchtelingen, maar leveren ook generatoren, reddingsmateriaal, medische hulpmiddelen, voedsel, dekens en kleding. Movement On The Ground is een pionier die zich met hart en ziel inzet voor de gemeenschap op het eiland Lesbos. Zo wil de organisatie een voorbeeld stellen voor humanitaire hulp wereldwijd. Wij vinden dit belangrijk, want iedereen heeft recht op onderwijs, gezondheidszorg, voedzame maaltijden, de mogelijkheid om een sport te beoefenen en kunst.

Wanneer je online een ticket koopt, dan is er de mogelijkheid om een bedrag te doneren aan Movement On The Ground. Moco verdubbelt vervolgens jouw donatie, double for trouble. Word vandaag nog activist!

 

Verhuur & Evenementen

Exclusieve evenementen en privé rondleidingen na sluitingstijd?

Wil je het museum (of een deel daarvan) voor jezelf en je vrienden of zakelijke relaties alleen hebben? We zijn je graag van dienst. Na sluitingstijd verwelkomen wij jou en je gasten in ons museum voor een heerlijke avond aan het Museumplein, in het culturele hart van Amsterdam en met een spectaculair uitzicht op het museumplein.

Op verzoek kunnen we privédiners, een lopend buffet of een privétour met drankjes verzorgen. Onze vaste partner Famous Flavours voorziet in je culinaire behoeften terwijl wij je honger naar kunst stillen.

Neem voor vragen, tarieven en reserveringen contact met ons op.

Contact ons

Pers

Vragen over pers of persverzoeken, laat het ons weten en stuur ons een mail.

Benieuwd naar onze persberichten? Klik hier.

Shop Koop nu tickets