Wij zijn Moco

Het Moco Museum focust op bewezen kunstenaars met een eigen visie

Het Moco museum is een boutique museum in Amsterdam en heeft een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst die wij tentoonstellen aan het grote publiek. Deze kunstenaars blinken vooral uit in de ironie die zij hanteren op de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan de kunstenaars: Banksy en Warhol. Moco biedt inspiratie en eye-openers. Door deze behoeftevervulling spreekt Moco een groot publiek aan. Bezoekers die naar het Moco museum komen, zullen kunst ervaren die nergens anders te zien is.

Studio Irma. Reflecting Forward fel gekleurde lichten, dans en muziek drijven je door deze interactieve kunstwerken. Het zijn de ingrediënten die dromen tot leven brengen: oneindige variabele ruimtes met steeds veranderende dimensies en etherische kunstwerken die met elkaar communiceren. Geluksgevoelens komen tot je, terwijl je dwaalt door de digitale en voortdurend veranderende ruimtes: Diamond Matrix, Kaleidoscope, We all live in bubbles,  Connect the Dots & Universe.

Banksy. Vele vragen het zich af, wie is toch die Banksy? Banksy is een vermoedelijk Britse kunstenaar die veelal street art maakt. Banksy is begonnen als graffiti kunstenaar. Zijn werken zijn vaak humoristisch en politiek en sociaal maatschappelijk van aard. Net als zijn indoor kunstwerken zijn er een aantal street art kunstwerken te bewonderen in ons museum. Zijn meest bekende kunstwerken zoals ‘Girl with balloon’ of ‘Flower thrower’ zijn onderdeel van de tentoonstelling. De expositie is een verzameling van werken die in bruikleen zijn uit private kunstcollecties.

Het Moco museum ligt in het walhalla voor de kunstliefhebber, namelijk in het centrum van Amsterdam, op het Museumplein. Moco is gevestigd in Villa Alsberg, wat een prachtig traditioneel herenhuis is. Dit herenhuis is ontworpen door Eduard Cuypers in 1904. Eduard Cuypers is de neef van Pierre Cuypers, die verantwoordelijk is voor het ontwerp van het Rijksmuseum en het Centraal Station Amsterdam. De uitstraling van dit herenhuis is adembenemend, kosten noch moeite zijn gespaard om dit authentieke uiterlijk te waarborgen. De omvang van het gebouw is de charme, maar betekent ook dat het af en toe wat druk kan aanvoelen.

Het Moco museum is een particulier initiatief van Lionel en Kim Logchies. De tentoongestelde kunstwerken worden uitgeleend door hun zorgvuldig opgebouwde internationale netwerk van kunstverzamelaars. Een deel van de opbrengst van het museum zal worden gedoneerd aan de goede doelen die dichtbij de harten van de initiatiefhouders ligt.

Vacatures

Retailmanager

‘In Art We Trust’. Jij ook? Dan zoek wij jou!

Moco Museum is een boutique museum aan het Museumplein in Amsterdam. De organisatie kenmerkt zich door een innovatief, dynamisch en ondernemend karakter.

Ben jij op zoek naar een management uitdaging bij een snel groeiende en ambitieuze organisatie?

Voor de giftshop zoek we per direct een:
Retailmanager 32 / 40 uur

Verantwoordelijkheden
– Je bent verantwoordelijk voor het behalen van merk- en salesdoelstellingen van de gift shop
– Je bent verantwoordelijk voor het inkoopbeleid en het bepalen van het assortiment
– Je bent verantwoordelijk voor het product- en voorraadbeheer

Taken
– Je ontwikkelt een productportfolio dat optimaal bijdraagt aan de merk- en salesdoelstellingen
– Je creëert een presentatie conform kwaliteitsnormen
– Je realiseert samen met de Shop Manager een optimale klantervaring in de museumwinkel
– Je beheert voorraden en stuurt op kostenefficiëntie
– Je plaatst bestellingen en hebt nauw contact met de leveranciers
– Je creëert partnerships op het gebied van product en merchandise

Kwaliteiten
– Je hebt commercieel inzicht
– Je bent creatief en klantgericht
– Je werkt resultaatgericht en hebt organiserend vermogen
– Je bent ondernemend en hebt een proactieve houding
– Je bent flexibel en secuur

Ervaring/ opleiding
– Je hebt minimaal 4 jaar relevante ervaring
– Je bent in bezit van een diploma op Hbo niveau

Interesse? Mail je motivatie en cv tot 15 november a.s. naar jobs@mocomuseum.com.

 

Sponsor het museum

Wil je ons museum sponsoren? Neem contact met ons op en stuur ons een mail.

Shop Koop nu tickets