Moco Museum gaat weer open op 1 juni

1,5m Moco Museumprotocol

HYGIENEMAATREGELEN EN MAATREGELEN BIJ GEZONDHEIDSKLACHTEN

Moco Museum hanteert de hygiëne maatregelen en maatregelen gezondheidsklachten van het RIVM. Om besmetting van medewerkers en bezoekers te voorkomen. Het houdt zich aan de volgende vijf regels:

 1. In het museum is het dragen van een mondkapje verplicht. We vragen je deze te dragen gedurende het hele bezoek – ook tijdens het maken van foto’s of video’s.
 2. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen. Dit geldt ook voor de opkomst- of pauzeruimte!
 3. Was je handen regelmatig en grondig met water en zeep. Was je handen ook nadat je je handschoenen hebt uitgetrokken.
 4. Raak je gezicht niet aan, vooral niet bij je ogen, je neus en je mond. Je kunt je gezicht wel aanraken nadat je je handen goed gewassen hebt.
 5. Hoest of nies in je elleboog of een papieren zakdoekje. Gooi het zakdoekje meteen weg en was daarna je handen.
 6. Blijf thuis als je zelf milde verkoudheidsklachten en/of koorts hebt. Of als iemand uit je directe huishouden ziek thuis is.

MOCO MUSEUM

1. In het museum wordt de capaciteit aangegeven van het maximale aantal toegestane bezoekers dat tegelijkertijd in het museum mag zijn op basis van 1persoon of 1 huishouden (max3) per 10m2.
Op zaal mogen er nooit meer mensen aanwezig zijn dan 1persoon/1huishouden per 10m2. Binnen deze berekening wordt rekening gehouden met aanwezige medewerkers. Met betrekking tot 1 huishouden houdt Moco Museum een maximum aan van de 3 personen. Indien het huishouden uit meer dan 3 personen bestaat vraagt het personeel de bezoekers om te splitsen in groepjes van 2/3 personen.
De maximale capaciteit op basis van het totale netto vloeroppervlak van het Moco bedraagt: 1200 m2 Genomen dat het een gezelschap of bezoeker bedraagt per 10m2 is het maximale aantal bezoekers gelijktijdig 150 personen.

2. Capaciteit wordt online gewaarborgd voor bezoeker per dag met tijdslot (vaststaande starttijd)
De maximering van het toegestane aantal bezoekers op locatie wordt gewaarborgd door het werken met een online reserveringssysteem via Global ticket.
Ieder 20 minuten kunnen maximaal 50 online tickets worden gereserveerd.

3. Bezoek van het museum – reservering verplicht
Via de website worden tickets aangeboden met een naar eigen gekozen tijdslot, per tijdslot zijn er een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar om de 1,5 meter regel te kunnen handhaven.

4. Bezoekers kunnen tijdelijk alleen in de giftshop via pin of mobiel betalen, bij de entree is geen directe betaalmogelijkheid.

5. Bezoekers en medewerkers houden 1,5 meter afstand tot elkaar.
In de wachtrij buiten wordt 1,5 meter afstand aangeduid met tape op tegels, en stoeptegels op het hout om de gewenste afstand aan te geven. De 1,5 meter aanduiding is geplaatst tot aan de scanpositie waar de online tickets worden gescand.
Tevens wordt het behouden van de afstand weergegeven in de huisregels die op iedere verdieping worden getoond door middel van signing. Er worden in de grote ruimtes en doorgangen worden stickers op de vloer geplaatst ter herinneren van de 1,5m afstand.
Als laatste hebben alle medewerkers shirts aan met daarop de aanduiding van 1,5m afstand behouden.


6. Er is genoeg zeep, desinfecterende middelen en andere hygiëne middelen aanwezig in het museum.
Op centrale plaatsen is desinfecterende handgel beschikbaar of zijn handwas-faciliteiten gerealiseerd deze zijn handsfree te bedienen om bezoekers te beschermen.

7. Er wordt regelmatig schoongemaakt in het museum
Naast de algemene schoonmaakronde in het museum worden aanrakingsvlakken ieder half uur schoongemaakt. Dit betreft de pinterminal in de giftshop, de deurknoppen en trapleuningen.

8. Groepsrondleidingen
Rondleidingen zijn met het herziene protocol weer toegestaan, mits daarbij de anderhalve meter tussen deelnemers die geen huishouden vormen en ten opzichte van de rondleider, aangehouden kan worden.

10. Moco museum hanteert een openingstijd van zondag-donderdag 10:00 – 19:00 / vrijdag & zaterdag 10:00 – 21:00.
Openingstijden zijn verruimd optimale spreiding te kunnen reguleren.
Op de website worden er alleen tijdslot kaartjes verkocht binnen de openingstijden.

11. Minimaliseren van aanrakingsvlakken
Touchscreens, ipad’s en apparatuur voor audiotours e.d. wordt tijdelijk van zaal verwijderd of in geval van pinapparaten, touchscreens, e.d. vaker schoongemaakt, en gecontroleerd.

12. Audiotour is op ‘own device’
De audiotour wordt aan bezoekers aangeboden op basis van on ‘own device’. Het museum zal niet langer ter vervanging van het eigen device iPod uitlenen als iemand geen smartphone heeft. Op de tickets wordt vermeld dat de gratis aangeboden audiotour gebruikt kan worden op de eigen telefoon

13. Moco museum zorgt voor voldoende medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de naleving van het protocol en zullen dit actief controleren.
De floormanagers zullen op een operationele basis actief bezig zijn met het controleren en de naleving van het opgesteld protocol. Ze behouden het recht om bezoekers, leveranciers of medewerkers toegang tot het museum te weigeren en eventuele bezoekers die zich niet aan het protocol te verzoeken hun bezoek te beëindigen.

14. Op zaal zal de capaciteit van het aantal toegestane bezoekers zichtbaar zijn zodat bezoekers kunnen beoordelen of het maximum is bereikt.

15. De garderobe in het museum is tijdelijk gesloten
Aangezien er geen 1,5 meter afstand bewaard kan worden en handcontact of contract met andermans textiel niet te voorkomen is, ziet Moco Museum tijdelijk af van het gebruik van de garderobe. Bezoekers worden hierover geïnformeerd op de website en bij het reserveren van een timeslot.

16. Toegangscontrole in het museum
De wachtrij van het museum is afgebakend met 1,5m aanduidingen zodat de bezoeker op veilige afstand van elkaar kan wachten op toegang tot het museum. Hier worden de huisregels van het museum op buiten signing in de vorm van A3 op palen nogmaals onder de attentie van de bezoeker gebracht. Bij binnenkomst van het museum is er een scheiding gecreëerd tussen medewerker en bezoeker door middel van een plexiglas spatscherm. Door dit scherm kunnen de online tickets gescand worden voor toegang. Een bezoeker, eventueel van een gezelschap (max3) presenteert de online tickets aan de medewerker. De toegangscontrole hangt samen met de tijdsloten van 20 minuten. Na de ticketcontrole is er voor zowel de bezoeker als de medewerker desinfecterende handgel beschikbaar.

17. Toiletgebruik in het museum
In het museum zijn er een 3-tal losse toiletten aanwezig, de toegangsdeuren hiervan worden zo veel mogelijk op een kier gezet na gebruik om handcontact te vermijden. Op de toiletten is er toegang tot zeep en zijn er desinfectiemiddelen beschikbaar gesteld voor gebruik. De wc’s worden op reguliere wijze schoongemaakt maar frequenter en er wordt extra aandacht besteed aan de contactpunten en handwas faciliteiten. Er wordt gebruik gemaakt van papieren handdoekjes voor het afdrogen van de handen en de afvalbakken zijn afsluitbaar en te bedienen met een pedaal.

18. Er zijn toezichthouders aanwezig voor de wachtrij en in het gebouw om toe te zien op een goede handhaving van de bepalingen.
Handleiding met alle door Moco ondernomen stappen om de bezoeker en werknemers te beschermen en verspreiding van het virus tegen te gaan. Deze worden zowel in het Nederlands als in en Engels worden aangeleverd. Deze werknemers moet een mondkapje op en handschoenen dragen.
Host: Er worden ten alle tijden een host geplaatst bij de entree van het museum. Deze geven een globale uitleg van hoe het bezoek aan Moco zal verlopen. Personeel draagt zichtbaar de aanduiding van 1,5m afstand behouden.
De floormanager of een werknemer van Moco: zal op de begane grond bezoeker in de gaten houden en aanspreken op gedrag dat tegen de maatregelen in gaat. Ook voor vragen over bijvoorbeeld route.
Personeel draagt zichtbaar de aanduiding van 1,5m afstand behouden
Beveiliging: loopt rond in pand en tuin om te controleren dat de maatregelen worden nageleefd.
De beveiliging dragen zichtbaar de aanduiding van 1,5m afstand behouden.

19. Bij reservering en bij binnenkomst van de entree
Er is geen check op gezondheidsklachten bij bezoek. In het geval van een groep kan hier wel naar worden gevraagd.

20. Herstarten van zakelijke evenementen is afhankelijk van het horecaprotocol en richtlijnen van de overheid.

21. Moco Museum behoudt het recht om bezoekers, leveranciers en medewerkers toegang tot het museum te weigeren bij twijfel over de gezondheidsstand.

22. Bezoekers die zich niet aan het protocol houden worden verzocht hun bezoek te beëindigen.

 

HUISREGELS BEZOEKERS

Huisregels:

 1. Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
 2. Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon naar het museum te komen indien er sprake is van een gezelschap.
 3. Bezoekers met een online gekocht kaartje mogen maximaal 15 minuten voor aanvang van het timeslot aanwezig zijn. Dit is om wachtrijen te voorkomen.
 4. Betalingen vinden alleen plaats via pin of mobiel.
 5. Het is toegestaan om foto’s of filmpjes te maken in het museum. Mits het museumpersoneel iets anders aangeeft.
 6. Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap.
 7. Volg altijd de hygiëne maatregelen.
 8. Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers van het museum.
 9. Volg de aangewezen looproute in het museum.
 10. De garderobe is tijdelijk dicht. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen we niet toestaan dat kinderwagens, trolleys of koffers het museum in worden genomen. Daarnaast, hebben we helaas geen ruimte om kinderwagens of koffers op te bergen in het pand.
 11. Audiotour is alleen beschikbaar op ‘own device’.

 

GIFTSHOP

1. Voor de winkelier
– In de giftshop wordt er gezorgd dat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Bij de deur van de giftshop wordt aangegeven hoeveel bezoekers max tegelijkertijd in de winkel kunnen zijn op basis van 1 gezelschap per 10m2 winkeloppervlak.
– Ook hier worden extra hygiëne maatregelen genomen, zowel bij de balie als voor de pinautomaat. Er is desinfecterende handgel aanwezig op de balie voor gebruik van de bezoekers als voor de medewerkers.
– Er is een route aangebracht in de giftshop zodat er geen kruising van bezoekers plaats vindt en de afstand bewaard kan worden.
– Er is een plexiglas spatscherm geplaatst op de balie tussen de bezoeker en de medewerker.
– Er is een bordje aanwezig met de boodschap: pak alleen wat nodig is.

2. Voor de bezoeker van de museumwinkel
Bij betreden van de giftshop worden door middel van signing aan de bezoeker de volgende huisregels getoond:
– Behouden van 1,5m afstand
– Betreden van de giftshop alleen of maximaal 2 personen uit hetzelfde huishouden.
– Raak alleen het gewenste product aan
– Betaling alleen mogelijk met pin of contactloos met mobiel.
– Volg altijd de aanwijzingen van de medewerker.

 

Shop Koop nu tickets