Art Podcasts for Lockdown Inspiration - Moco Museum

8 Art Podcasts voor Lockdown Inspiratie

De afgelopen maanden is COVID-19 (het coronavirus) een wereldwijd gezondheidsprobleem geworden. Als gevolg hiervan zijn musea, culturele instellingen, kunstbeurzen en evenementen geannuleerd, uitgesteld of tot nader order gesloten. Om deze reden heeft COVID-19 ons allemaal geraakt. Nu passen we ons aan, aan een nieuwe norm van isolatie en sociale afstand. Moco hoopt die pauzemomenten echter net wat creatiever te maken. Dus of je nu thuis kookt, in de tuin schildert of een wandeling maakt voor je dagelijkse dosis vitamine D. (Ja, het is nog steeds belangrijk.) Moco Museum wil je quarantaineroutine opfrissen met 8 Art Podcasts voor Lockdown Inspiratie. Zie hieronder.

ArtCurious

Het verkennen van het onverwachte, het ietwat vreemde en het wonderlijke in de kunstgeschiedenis.

ArtCurious Podcast maakt het onderwerp voor iedereen herkenbaar. Wie is Banksy eigenlijk? Heeft Van Gogh zelfmoord gepleegd? Waarom waren de impressionisten zo geweldig? ArtCurious Podcast gaat eerst voor het verhaal! Met 20 jaar kunsthistorische studies en ervaring schrijft, produceert en host Jennifer Dasal de show. Met andere woorden, wees nieuwsgierig hier!

Art History Babes Podcast

Vier Fabulous Fresh Masters die de vier elementen vertegenwoordigen (water, lucht, aarde en vuur). Ze zijn perfect in balans. Word lid van de intieme cirkel terwijl ze wijn drinken en zeker alle visuele cultuur bespreken. Waar wacht je op? Luister hier naar de kunstpodcast van de babes.

Raw Material

De officiële podcast over cultuur en kunst van het San Francisco Museum of Art (SFMOMA). Elk seizoen van Raw Material verkent specifiek een nieuw onderwerp van moderne en hedendaagse kunst. Verder gehost door verschillende “podcasters-in-residence”. Op dit moment zijn we geobsedeerd door het laatste seizoen (Six Degrees) dat de mate van scheiding in ons onderling verbonden leven onderzoekt.

“Geen verbinding is te triviaal, geen afstand te ver.”

In dezelfde geest introduceren Moco Museum en Studio Irma een nieuwe kunstbeweging genaamd Connectivism in Reflecting Forward. Met dit in gedachten streeft de meeslepende digitale kunsttentoonstelling ernaar een wereld zonder grenzen te laten zien. Boek hier jou flexibele tickets voor de toekomst!

Talk Art

A post shared by Talk Art Podcast (@talkart) on

De Talk Art-podcast wordt mede georganiseerd door Russell Tovey (Actor-Collector) en Robert Diament (Musician-Turned-Gallerist). Een breed programma dat hedendaagse artiesten als KAWS, Tracey Emin en Grayson Perry in de kijker zet. Met andere woorden, duik hier in de discussie.

The Modern

Het Modern Art Museum in Fort Worth, Texas heeft een podcast met de toepasselijke naam The Modern. Bovendien spreekt het podcastplatform van het museum over alles wat met moderne en hedendaagse kunst te maken heeft. Vooral de aflevering over KAWS is interessant.

The Great Women Artists Podcast

A post shared by Katy Hessel (@thegreatwomenartists) on

Net als hun Instagram-account @thegreatwomenartists, is deze podcast op dezelfde manier trots op het vieren van vrouwelijke artiesten. Katy Hessel (Art Historian & Curator) interviewt kunstenaars, curatoren, schrijvers en kunstliefhebbers. Bovendien, belangrijke vragen stellen zoals welke vrouwelijke artiest het meest voor jou betekent? Krijg tenslotte alle antwoorden hier.

Dior Talks

Dior Talks is eigenlijk een podcast-serie van het legendarische couturehuis. Dior’s Creative Director of Women’s Collections, Maira Grazia Chiuri, maakt het haar missie om vrouwen te vieren. Verder het samenbrengen van vrouwelijke kunstenaars, schrijvers en creatievelingen. Opvallende kenmerken zijn Tracey Emin en Judy Chicago.

The Artfully  Podcast

A post shared by Artfully Podcast (@artfullypodcast) on

De maandelijkse podcast die volledig over kunst gaat. Nieuwsverhalen, roddels en herziene geschiedenissen die zijn aangeboden door Elizabeth Power (Artist) en Jessie Hillcox (Writer). Persoonlijk houden we van de aandacht en informatie die ze geven aan een favoriete Moco-meester, Jean-Michel Basquiat. Bekijk hier de podcast.

Shop Koop nu tickets