banksy brexit kunstwerk

Banksy maakt Brexit tot een kunstwerk

Banksy, is zoals je misschien al weet, één van de bekendste street artists, al dan niet de bekendste street artist van dit moment. De Engelse kunstenaar staat bekend om zijn sjabloontechniek waarvoor hij de straten als zijn canvas gebruikt. In zijn kunst laat hij zijn kritische blik op de wereld zien. Zo brengt hij in zijn kunst onder andere de onderwerpen ‘oorlog’ en ‘kapitalisme’ ter sprake. Maar wat doet Banksy met het onderwerp Brexit?

Banksy & Brexit

Zo heeft Banksy ook zijn kijk op Brexit laten zien. Op dit moment is Brexit nog steeds in volle gang. Brexit staat voor het Verenigd Koninkrijk dat zich wil laten uittreden uit de Europese Unie (Great Britain en Exit gecombineerd).

Banksy en Brexit kunstwerk

banksy brexit kunstwerkIn 2017 heeft Banksy, na de bekendmaking van Brexit, in de Engelse stad Dover een kunstwerk gemaakt over dit onderwerp. In het kunstwerk van Banksy over Brexit is de vlag van de Europese Unie te zien. Een arbeider haalt één van de twaalf sterren van de vlag er af. Deze sterren vormen een rondje dat symbool staat voor de solidariteit en harmonie tussen de landen in de Europese Unie. Het kunstwerk in Dover staat recht tegenover de Franse stad Calais, over het kanaal. In het vluchtelingenkamp in Calais heeft Banksy een muurschildering gemaakt van Steve Jobs, zijn biologische vader was namelijk een Syrische vluchteling.

Het werk van Banksy over Brexit  is helaas niet in Nederland te bewonderen, maar vele andere werken van de meester van streetartist zijn te bewonderen bij ons in het Moco Museum in hartje Amsterdam.

 

koop tickets online korting