Daniel Arsham : Lancering van de Pink Cracked Bear

Heb je er weleens over gefantaseerd om een kunstwerk vast te houden, of misschien wel om te stoten of te breken? Betrapt! Maar dankzij Daniel Arsham kunnen we nu toegeven aan dit verlangen! Zijn meest recente samenwerking met het Moco Museum in Amsterdam heeft geresulteerd in de lancering van 500 Cracked Bears; en ALLE beren zijn roze! Dit kunstwerk is een gelimiteerde editie en geweldig verzamelitem.

Via deze link kun je de cracked bear bestellen, let op! Deze moet nog wel worden afgehaald in het Moco Museum

De kunstenaar achter Connecting Time

Na samenwerkingsverbanden met Rimowa en Adidas nam de populariteit van Daniel Arsham nog verder toe door zijn betrokkenheid bij beroemde shows. Zo vormde hij bijvoorbeeld het brein achter de inspiratie voor de nu legendarische Dior SS20 Show van Mr Kim Jones. Verder worden de grootste kunstwerken van de eigentijdse kunstenaar tentoongesteld in het HOW Art Museum in Shanghai, en heeft hij een soloshow in het Moco Museum, Connecting Time, die helaas bijna tot een einde komt. Maar geen zorgen: er zijn nog tickets verkrijgbaar!

Onthul en ontdek

Wat Moco en Arshams Cracked Bear met elkaar gemeen hebben, is dat beide zich bezighouden met continue verdere ontwikkeling, experimenteren en het onvergetelijke. Gedurende zijn carrière heeft Daniel Arsham een obsessie met archeologie en opgravingen ontwikkeld waardoor hij alledaagse voorwerpen tot kunstvoorwerpen weet om te vormen. Met ieder kunstwerk, dat steeds op een andere manier van ‘slijtage’ wordt voorzien, verkent Arsham de plek die ‘nieuwe technologieën’ innemen in ons leven. Vanwege hun onvermijdelijke overdraging van generatie op generatie en hun tijdafhankelijke relevantie; wat hieruit voortkomt zijn portretten en toegangspoorten naar vroegere levensvormen. Door symbolen van onze kinderlijke onschuld te vereeuwigen, wordt een Cracked Bear een ‘katalysator voor de hedendaagse geest om tussen het verleden, het heden en de toekomst heen en weer te reizen’.

Oud en toch modern

Marc Quinns voorwoord in Daniel Arshams boek, Fictional Archeology, leest als volgt: “Alle kunst is tijdreizen door haar vermogen om te communiceren met mensen uit het heden, maar ook mensen die nog geboren moeten worden.” … “[Arshams] werken geven ons het macabere gevoel onze cultuur te zien op de manier waarop anderen deze eeuwen later misschien zullen zien.”

DE lancering

PINK CRACKED BEAR is een sculptuur gemaakt van stof, gips en pigment. Net als haar blauwe tegenhanger, ‘Blue Cracked Bear’, is het exemplaar niet af totdat het gebroken (cracked) is op de manier waarop de verzamelaar zelf het graag wil. Dit maakt elke beer uniek. Bij de ‘Pink Cracked Bear’ krijgt de kunstkoper de Arsham Studio-kunsthandschoenen en een uniek holografisch editienummer ten behoeve van de authenticiteit van het werk. Deze roze editie is gemaakt in een beperkte oplage van 500 exemplaren. De nieuwe eigenaar trekt de Arsham Studio-kunsthandschoenen aan en breekt de gipsen laag totdat het gewenste effect bereikt is en is het kunstwerk af.

Het kunstobject kost €595 en wordt verkocht in de Moco Museumshop.

Het middel is de boodschap

De Cracked Bear reist van Arsham’s studio naar het Moco Museum om vervolgens in jouw kunstverzameling te eindigen. Knijp erin, gooi ermee, sla erop; jij bent de schepper en de vernietiger. Neem deel aan deze unieke kans om te laten zien wat de kracht van kunst is. In art we trust