Moco Trappen door Artiest Irma de Vries

De hemelse trap van Studio Irma in het Moco Museum

Studio Irma (Irma de Vries) is een Nederlands multitalent en een eigentijdse kunstenares. Ze is bovendien artist in residence bij het Moco Museum in Amsterdam.

Legendarisch videomapper

In haar kunst laat Irma de Vries de uitbundige kracht zien van Augmented Reality en videomapping (ook wel projection mapping genoemd). Ze verrast toeschouwers over de hele wereld met haar grootschalige, breinbrekende projecties. In Amsterdam heeft ze bijvoorbeeld met behulp van videomapping een verhaal geprojecteerd op de Mozes en Aäronkerk, dat de complete voorgevel vulde. Het EYE Filmmuseum en het Joods Historisch Museum hebben dit project ondersteund.

You’re a Winner, Baby!

In 2015 won Irma de Vries de eerste prijs met haar werk voor het Brukenthalmuseum in de Roemeense stad Sibiu. Bekijk hier de video. Je weet niet wat je ziet!🤩

In art we trust

Deze oud-studente van de Gerrit Rietveld Academie wilt zichzelf ontwikkelen door steeds weer haar grenzen te verleggen, nieuwe hoogtepunten te bereiken en nieuwe materialen en concepten te onderzoeken. Haar werk is heel divers, maar alle kunstwerken hebben dezelfde boodschap, namelijk dat kunst heilzaam is.

Moco, het Amsterdamse museum voor moderne en hedendaagse kunst, wil museumbezoekers steeds weer een nieuwe ervaring bieden. Daarom heeft Irma de Vries Villa Alsberg, het historische monument uit 1904 waar het Moco Museum is gehuisvest, getransformeerd tot een omgeving die speelt met onze visuele zintuigen en ons in vervoering brengt.

Studio Irma Stairway with Moco Pink Jumpsuit

Stairway to Heaven

Moco’s smalle, donkere trap naar het souterrain was vroeger een bouwkundige uitdaging. Dankzij Irma’s inspirerende zoektocht is deze trap nu fraai verlicht. Door gebruik te maken van de psychologische kracht van kleuren, zoals blauwe luchten en roze wolken, heeft ze een ruimte gecreëerd die ons energie geeft. Boven de trap en aan de wanden heeft ze enorme spiegels geplaatst die het ritme van de trappen reflecteren. De spiegels zijn voorzien van een iriserende coating die bij elke beweging regenboogkleurige weerkaatsingen veroorzaakt. Bovendien maakt Irma de Vries de trap groter met een optische illusie die je verbeelding te boven gaat. Daarmee laat de kunstenares onze wens in vervulling gaan: to go up up and away.

Dus waar wacht je nog op? Kom naar het Moco Museum om onze vrolijkmakende trap van de hedendaagse kunstenares Irma de Vries te ervaren. Tijd om naar een hoger plan te gaan! Koop hier je tickets.

Shop Koop nu tickets