De leukste paasactiviteiten vind je in Amsterdam - Moco Museum
Shop Moco museum

De leukste paasactiviteiten vind je in Amsterdam

De zon laat zich langzaam maar zeker weer zien en dat betekent; de lente staat om de hoek! En met de lente komt ook Pasen er weer aan. Dit jaar vindt Pasen op 21 en 22 april 2019 plaats. Deze feestdagen draaien om familie, lekker brunchen, paaseieren zoeken en samen paasactiviteiten doen. Nog geen idee wat jullie kunnen doen? Laten wij voor jullie nou net een hele leuke paasactiviteit in Amsterdam bedacht hebben.

Laat de speurtocht beginnen

Tijdens Pasen begin je de dag natuurlijk traditiegetrouw met paaseieren zoeken. Museumplein is een ideale plek om je paaseieren te verstoppen. Naast dat er verschillende musea zijn, is er ook een enorm grasveld waar je de paaseieren kunt verstoppen. Daarnaast is een grasveld ook de ideale spot om lekker te picknicken als paasactiviteit in Amsterdam.

Waar: Museumplein, Amsterdam.

Paasactiviteiten Amsterdam

Het grootste paasei vind je bij ons in de tuin van het Moco Museum

Als de manden weer gevuld zijn met de lekkerste paaseieren, bevindt de volgende paasactiviteit zich in Amsterdam in het Moco Museum. Hier vind je namelijk het grootste paasei! Het kunstwerk, genaamd ‘Portrait’ van Marcel Wanders bestaat uit een reeks van eiersculpturen die door de stad verspreid zijn. Deze eieren staan symbool voor een nieuw begin voor de inwoners van Amsterdam en waren dan ook een geschenk van de kunstenaar aan de stad. De eieren hebben een ‘gezicht’ die in de verte kijken, wat een beeld oproept van de blijvende hoop die mensen hebben over hun dromen die werkelijkheid kunnen worden. Vervolgens kunnen er op dit ei in de tuin van het Moco Museum wensen geprikt worden. Heb je zelf ook een wens? Pin zelf een ‘Wish pin’ op het ei. Hiermee maak je meteen de wereld een stukje beter, want de opbrengst van de pins gaat naar een goed doel. Dan doe je niet alleen iets leuks met Pasen, maar meteen ook iets goeds. Deze ‘Wish pins’ kun je kopen in de shop van het Moco Museum.

Waar: Honthorststraat 20 (Museumplein), Amsterdam
Prijs Museumbezoek: vanaf €13,5 (korting bij online kopen van kaarten)

Met deze leuke paasactiviteiten in het vooruitzicht, wensen wij jullie alvast fijne paasdagen.