Icy and Sot

Icy and Sot

Het Moco Museum zal deze zomer werken van Icy en Sot naar Amsterdam halen en deze samen met werken van Banksy tentoonstellen. Het werk van Icy en Sot combineert niet alleen heel goed met de stijl van Banksy, maar is ook een verrijking van de al aanwezige werken van het museum!

Het feit dat de jonge Iraanse broers Icy (34) en Sot (29) de ‘Banksy van Iran’ worden genoemd, is niet zonder reden. In hun eigen land wordt hun werk niet alleen als controversieel beschouwd, het is zelfs verboden. Desondanks houdt het werk van deze straatartiesten de huidige Iraanse samenleving een spiegel voor. Icy en Sot bieden met hun werk een idiosyncratische kijk op thema’s als onderdrukking, roem, vrijheid, oorlog en dromen. Het talent van de broers bleef niet onopgemerkt. Beiden kregen de kans om de straten van Tabriz te verlaten en naar New York te gaan.

De bewondering onder kunstliefhebbers nam in The Big Apple alleen nog maar toe. Succes leek verzekerd, maar niet zonder prijs. Omdat de broers hun succes in Amerika omarmden, werd terugkeren naar hun geboorteland onmogelijk.

We weten nu echter dat Icy en Sot hun toekomst in hun geboorteland niet voor niets hebben opgegeven. Het duo houdt momenteel verschillende tentoonstellingen in New York en werkt hard om internationaal succes te behalen. Onlangs (6 februari 2018) waren de twee het onderwerp van gesprek vanwege een speelse actie op Wall Street. Door een gigantisch gekreukt dollarbiljet midden in het financiƫle hart van New York te plaatsen, lieten de twee zien dat ze tegen hebzucht en de wispelturigheid van het kapitalisme zijn.

Icy en Sot – A Moment of Clarity: 1 juni 2018 tot 15 januari 2019.

De tentoonstelling is mede samengesteld door Anna Nooshin.

Shop Koop nu tickets