installation art daniel arsham

Installation Art

Installation Art gaat al rond sinds de jaren ’70 maar is nog steeds een heel populaire kunstvorm. Deze vorm van kunst is gezien in enorm veel variaties maar wat is precies “Installation Art” en wie zijn de kunstenaars die hierachter zitten?

Installation Art, ook wel bekend als “environments”, is een drie dimensionale vorm van kunst. Je kan er dus letterlijk door of omheen lopen. Deze kunst is vol gefocust op de kijker en de ervaring. De installaties zijn zowel tijdelijk als permanent. De meeste installaties hebben een tintje humor maar er zijn ook kunstwerken met een serieuze ondertoon. De reden van de ondertoon is omdat de kunstenaar een statement wil maken. Deze kunstenaars willen de kijker licht choqueren zodat je langer aan het kunstwerk denkt lang nadat je het hebt gezien.

Installation kunstenaren die je móét kennen

Deze kunstenaars zijn niet alleen een inspiratie voor nieuwe kunstenaars maar zijn ook baanbrekend voor deze industrie. Een van de meest invloedrijke installation kunstenaars is Daniel Arsham. Zijn installaties hebben nieuwe manieren gevonden om het ontwerp van onze visie op architectuur in een gebouw de definiëren. Meer over installation art van Daniel Arsham in het artikel over Snarkitecture.

installation art daniel arsham

Een ander mooi voorbeeld zijn de art installaties van Yayoi Kusama. Haar meest bekende installatie is de spiegelwand die je vast wel eens hebt gezien op Instagram. Kusama is geniaal als het gaat om licht, stippen en infinity (oneindigheid).

installation art kusama

installation art kusama

Waar kan ik Installation Art in Amsterdam vinden?

Een van de meest populaire plekken om Installation Art te vinden in Amsterdam is Moco Museum. Je kan hier niet alleen de bekende installaties van Banksy vinden maar vanaf 18 januari kan je de briljante installaties van Daniel Arsham ook bekijken!

Een installatie die je moet zien in de stad is Amsterdam Light Festival. Voor deze installaties kun je met de fiets, wandelen of word je in een boot geleid door de grachten van Amsterdam waar je de mooiste licht-creaties zult zien. Schiet wel op, want het festival is maar tot en met 20 januari!

 

Shop Koop nu tickets