Kusama Kamer Strepen door Irma de Vries in het Moco Museum

Studio Irma zet het Moco Museum in de schijnwerpers

Het Moco Museum in Amsterdam wil zijn bezoekers steeds weer een nieuwe ervaring bieden. Daarom zoeken we de grenzen op, denken we out of the box en werken we samen met andere game-changers, zoals Studio Irma (Irma de Vries). Onze succesvolle samenwerking met deze hedendaagse Nederlandse kunstenares duurt voort en we weten niet van ophouden! Dat blijkt wel uit de Moco PLAY App die kunst in beweging brengt, of onze betoverende, regenboogkleurige trap. En niet te vergeten, de iconische stijlkamer van Roy Lichtenstein! Moco is en blijft geobsedeerd door haar creatieve visie.

Gone with the Windows

Irma de Vries is een pionier in Augmented Reality (AR). Daarnaast schildert ze, en ze doet ook aan videomapping. Steeds weer weet ze de toeschouwer mee te nemen naar nieuwe ruimtes die ieders fantasie te boven gaan. Een van onze favoriete voorbeelden is haar installatie I’m deforming in Nieuw Dakotaeen nieuwe kunstruimte in Amsterdam Noord die de lokale omgeving verbindt met de rest van de wereld. Het artistieke multitalent heeft daarnaast samengewerkt met BeamLab, een creatief platform voor kunstenaars die met behulp van audiovisuele producties een virale sensatie creëren.

Here a sneak preview of my latest artwork

My latest artwork "I'm deforming" is part of the group exhibition of Beamlab presents. It will be running untill the 9th of december in Nieuw Dakota Amsterdam. The music is by Daniel Testas.

Geplaatst door Studio Irma op Maandag 26 november 2018

I’m deforming!

De installatie I’m deforming laat zien hoe je kunt worden meegezogen in een veelkleurige, levendige digitale fantasie. Wat is boven en wat is onder? Wat gebeurt hier eigenlijk? Dit interactieve kunstwerk nodigt je uit om te dansen, springen, zitten, kijken of zelfs je heupen los te gooien. Dit werk is niet compleet zonder jouw speelse deelname.

Studio Irma @ Moco

Irma de Vries maakt niet alleen multimediakunst. Voor haar simpele maar effectieve kunstwerken gebruikt ze ook concepten als perceptie en illusie. Zo heeft Irma in een van de kleinste ruimtes van het Moco Museum een expositie gevormd die door kunstwerken worden aangevuld, maar tegelijkertijd op zichzelf staat als creatieve kracht.

Studio Irma laat haar strepen zien

Irma de Vries staat er gestreept op! Plotseling worden ingenieuze rode en zwarte strepen een optische illusie en wordt de kleine kamer van Villa Alsberg getransformeerd tot de ultieme ruimte. Poseren maar! De strepen hebben een activerend effect en nodigen je ogen uit om rond te dwalen. Ze spelen met onze perceptie en lijken onze aandacht van de kunstwerken weg te zuigen en naar het plafond te sturen. Irma de Vries maakt strepen als geen ander!

Koop HIER je tickets voor het Moco Museum in Amsterdam en kies het beste tijdstip voor de beste prijs! Jouw one-stop-bestemming voor moderne en hedendaagse kunst en streetart. Waag een dansje in onze gestreepte kamer gemaakt door Irma de Vries voor een compleet nieuwe kunstzinnige ervaring!

Shop Koop nu tickets