Jeff Koons in Amsterdam

Jeff Koons in Amsterdam

Jeff Koons, een Amerikaanse kunstenaar, viel al snel op toen hij na zijn studie in New York ging werken. Zijn kunst, die eerst bestond uit huishoudelijke artikelen bleek populair en hij begon daarnaast ook opblaasbare konijnen en bloemen te verwerken in zijn kunst.

Wie is Jeff Koons?

Jeff Koons is een object- en conceptueel kunstenaar. De in Pennsylvania geboren kunstenaar woont en werkt tegenwoordig in New York. Hij studeerde aan het Maryland College of Art en later aan het Art Institute in Chicago.

Toen Koons klaar was met studeren is hij in New York gaan wonen en werd hij al snel opgemerkt in de grote stad. Na het maken van kunst die bestond uit huishoudelijke artikelen begon hij te werken met opblaasbare konijnen en bloemen. In het begin van zijn carrière werkte hij op de aandelenbeurs om op die manier zijn kostbare kunstwerken te kunnen betalen.

Tegenwoordig besteedt Koons het maken van zijn kunstwerken vaak uit aan zijn werknemers. Zijn werknemers zijn verantwoordelijk voor de productie van Koons’ kunst. Hij volgt hierin het voorbeeld van Andy Warhol. Warhol vond dat zaken doen en kunst maken goed samengaan. Koons heeft dit dan ook van hem geleerd. Financieel gezien behoort hij dan ook tot de meest succesvolle beeldende kunstenaars van onze tijd. Hij heeft niet alleen zakendoen in combinatie met kunst maken van Warhol geleerd maar ook anonimiteit en een populaire smaak.

Jeff Koons in Amsterdam

Jeff Koons & Post Modernisme

Jeff Koons is een belangrijke kunstenaar van het postmodernisme. Hij toont de amusementscultuur zonder ironie, zijn werk betekent niks. Terwijl andere kunstenaars een diepe betekenis aan hun werk hechten doet Koons dit niet. Koons weet kitsch om te toveren tot kunst. Postmodernisme is de cultuurstroming waar Koons bij hoort, het is een overkoepelende naam voor filosofische standpunten en esthetische stijlen in de kunst. Deze stroming wordt gezien als een voortzetting op het modernisme.

In 1985 had Koons zijn eerste solotentoonstelling in New York. Later volgden er natuurlijk nog vele tentoonstellingen waaronder een tentoonstelling van Jeff Koons in Amsterdam.

Jeff Koons in Amsterdam

Het Stedelijk Museum in Amsterdam kocht in 1988 een van de werken van Jeff Koons. Ushering in Banality, een enorm varken met engeltjes. Dit zorgde niet alleen voor veel naamsbekendheid van Jeff Koons in Amsterdam, maar in heel Nederland.

Bij ons in het Moco museum vieren wij met Moco Masters de kunstenaars die opvallen vanwege hun bijdrage aan kunst en cultuur en hun iconische creaties. Jeff Koons staat hier tussen namen als Andy Warhol, Damien Hirst en Keith Haring. Meer weten over verschillende populaire artiesten zoals Jeff Koons in Amsterdam? Lees dan verder bij onze stories op onze website.

koop tickets online korting