kerstmarkt amsterdam museumplein moco

Kerstmarkt Museumplein Amsterdam tegenover het Moco Museum

Voor de leukste kerstmarkten hoef je allang niet meer het land uit! Sterker nog, je vindt deze gewoon in Amsterdam. De beste en leukste kerstmarkt in Amsterdam is op het Museumplein dit jaar.

Van 17 november tot 3 februari 2018 verandert het Museumplein in Ice*Village. Dé plek voor kerst- en winterpret. Tussen 14 en 26 december staat er de leukste kerstmarkt van Amsterdam. Waan je even in een Duitse stad rond kerst, maar dan gewoon in onze eigen hoofdstad.

Kerstcadeaus, kleding, accessoires, eten en kerstbomen; alles wat met kerst te maken heeft, is er. De kerstmarkt bestaat uit typische winter chalets met allerlei dingen te koop. Daarnaast kan je opwarmen tussen de vuurkorven, een hapje en een drankje doen, en genieten van live entertainment.

kerstmarkt amsterdam museumplein

Dagje winter in Amsterdam met de kerstmarkt (Museumplein)

Het leukste is natuurlijk om een uitje te maken van de kerstmarkt tegenover het Moco Museum. Gelukkig is dat makkelijk te doen tijdens deze kerstmarkt.

  • Een romantisch uitje met schaatsen op de schaatsbaan op het Museumplein,
  • struinen over de kerstmarkt,
  • even opwarmen en inspiratie opdoen in het Moco Museum,
  • en ’s avonds een lekker hapje eten op de kerstmarkt.

Liever een dagje weg met de familie?

  • Trek de schaatsen uit de kast en ga het ijs op.
  • Neem een lekkere kop warme chocomelk op de kerstmarkt,
  • en snuif nog wat cultuur in het Moco Museum.

Tijdens de kerst vind je in het Moco Museum kunstwerken van Banksy, Icy & Sot én kan je een kijkje nemen in de Roy Lichtenstein kamer. Het museum is een perfect tussendoortje als onderdeel van je kerstmarkt-uitje, omdat het maar een klein museum is. Je bent binnen een uur weer buiten met een hoofd vol inspiratie.

De Ice*Village kerstmarkt is een heerlijk winters dagje uit in Amsterdam en perfect te combineren met een bezoekje aan het Moco. Ice*Village is van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 20.00 geopend. Op Kerstavond en Eerste Kerstdag van 11.00 tot 17.00.

Je vindt de Ice*Village kerstmarkt op het Museumplein naast het Moco Museum en tegenover het Rijksmuseum.

 

Koop nu tickets