Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/mocomuseum.nl/httpdocs/public/content/themes/mocomuseum/inc/posts/post.php on line 42
Kusama & haar Dot Art - Moco Museum
Kusama & haar Dot Art

Kusama & haar Dot Art

De 89-jarige Japanse kunstenares Yayoi Kusama staat bekend om haar Dot Art. In het Moco Museum in Amsterdam is werk van deze excentrieke kunstenares te zien.

Dot Art van Kusama

Kusama maakt voornamelijk ‘dot art’. Dit houdt in dat haar kunstwerken te herkennen zijn aan de grote polkadots. Dit is niet hetzelfde als pointillisme, waarbij een bepaald beeld wordt gecreëerd door middel van heel veel kleine puntjes. De dot art waar Kusama onder valt is een meer abstractere vorm van kunst.

Kusama maakt bijvoorbeeld grote ruimtes volledige bedekt met stippen. Hier en daar in de ruimte staan voorwerpen, maar ook deze zijn in dezelfde kleuren bedekt met stippen zodat deze nauwelijks opvallen.

kusama dot artamsterdam europe

Eén van haar bekendste werken is de Spiegelkamer. Door middel van spiegelingen heeft de Japanse kunstenares een eindeloos kunstwerk gemaakt. En ook hier komen haar bekende stippen weer terug.

kusama dot art spiegel kamer

Conceptueel

Kusama’s kunst is conceptuele kunst, waarbij ze zich laat inspireren door popart. Naast haar bekende werken die de dot art laten zien, maakt Kusama zich ook sterk voor door middel van haar kunstwerken voor feminisme en tegen seksisme. Dat maakt haar meer dan alleen een getalenteerde artiest.

Wanneer je Kusama’s werk opzoekt, kom je vast bekende werken tegen. Haar kunstwerken zijn namelijk enorm instagrammable. Dat geldt ook voor haar kunst in het Moco Museum in Amsterdam. De moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen.

Buy
Tickets

Online Korting