Le Refuge van Marc Ange

De meest Instagram-waardige kunstinstallatie maakt zijn Nederlandse debuut: poseren maar! Net toen je dacht dat het niet beter kon, werd het tóch beter. Moco Museum tilt jouw onvergetelijke ervaring naar een hoger niveau. (Tromgeroffel.) Heet de nieuwste toevoeging aan onze collectie van harte welkom: Le Refuge van Marc Ange. Dit artikel gaat over de meest recente tentoonstelling An Extraordinary World tijdens de Fuorisalone 2019 in het Palazzo Cusani.

Marc Ange: Nalatenschap in de designwereld

Een designer die vreugde, dromen en schoonheid uitdraagt. Zijn ideeën worden gekenmerkt door een geraffineerdheid die zijn oorsprong vindt in zijn carrière als designer van luxeauto’s. Dankzij zijn kenmerkende designstijl heeft Marc Anges studio’s kunnen starten in Parijs en Los Angeles. Daarnaast richtte hij Bloom Room op, met de ambitie om ‘het buitengewone’ in al zijn projecten naar boven te halen op het gebied van interieurontwerp, kunst, meubels, productontwerp, grafisch ontwerp en branding. Inmiddels is hij een gerenommeerd figuur in de designwereld.

Prijswinnende installatie

Instagrammers waren helemaal weg van het werk Le Refuge van Marc Ange, dat te zien was tijdens de Milan Design Week 2017. Maar het heeft nu een nieuw thuis gevonden, namelijk in de tuin van het Moco Museum. Het meesterwerk rust op een voetstuk van teakhout, en heeft metalen bladstengels en bladeren met openingen, die schaduw bieden aan een idyllische rustplaats. En het is helemaal Mocoroze! Het werk bevat elementen die je regelrecht terugbrengen naar je kindertijd. Het brengt werkelijkheid en fantasie samen, en vormt zo een nieuw werk waar je je helemaal op je gemak voelt en rust kunt vinden. “Het is de uitbeelding van een herinnering uit de kindertijd. De grote bladeren vormen samen een afscherming tegen de zon, tegen de realiteit, net zoals die denkbeeldige jungle die bloeit in de kamer van een kind dat aan het fantaseren is.”

Een oproep aan alle dromers onder ons!

Ben je jong, of jong van geest? Moco Museum nodigt je uit om aan de dagelijkse realiteit te ontsnappen. Of je nu wilt ontsnappen aan de toekomst, je werk of kinderen… Wij willen dat je jezelf een moment verliest. Vind innerlijke rust terwijl je volledig bent omringd door positieve, hedendaagse kunst. Want nog nooit was dagdromen zó echt. We kijken ernaar uit je terug te zien onder de roze palmbomen. Dit is misschien wel je meest gelikete instagramfoto ooit. *Tip voor de pro’s: onze Moco gear is de perfecte accessoire. Koop hier online je ticket.