Leuk museum in Amsterdam

Leuk museum in Amsterdam

De welbekende musea rondom het Museumplein zijn een must om een keer te bezoeken, maar echt een leuk museum is toch net even anders. Daarom als je even een leuk museum in Amsterdam wilt bezoeken, hebben we hier een klein lijstje. Natuurlijk beginnen we met onszelf maar daarnaast zou je misschien ook eens kunnen denken om een week erna te gaan kijken in het Kattenkabinet of bij het eveneens Instagramwaardige museum het Ons’ Lieve Heer op Solder.

 

Het Moco Museum 

leuk museum amsterdamHet Moco Museum is een modern museum, waarin hedendaagse en inspirerende kunst wordt tentoongesteld van bekende kunstenaars. Het is alles behalve saai en dus echt een leuk museum! Zoals street art van Banksy of het controversiële werk van Icy & Sot. Niet alleen een perfecte plek om je culturele behoeftes te vervullen, maar ook om je Instagram feed te vullen. Je zult hier perfecte Instagram spots vinden, zoals in de Roy Lichtenstein installatie.

Waar: Honthorststraat 20 (Museumplein)

Prijs: € 13,50 aan de deur, € 12 online

 

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder 

Ook in dit grachtenhuis zit een leuk museum verscholen, naast dat je er een historisch ingericht grachtenpand kunt ontdekken, kun je er een kerk op zolder vinden. De katholieke Jan Hartman bezat in de 17e eeuw dit pand en wilde katholieke vieringen blijven doen. Dit was verboden in die tijd, omdat protestanten de macht in de stad hadden in die tijd. Meteen ook een goede instagram spot, om van jezelf en de roze inrichting een foto te maken.

Waar: Oudezijds Voorburgwal 38  

Prijs: € 11

 

Woonboot Museum

In een voormalig vrachtschip, wat is omgetoverd tot een woonboot kun je zien hoe het is om te wonen in woonboot. Een leuk museum in Amsterdam waar je snel een bezoekje aan kunt brengen. Heb je toch weer wat nieuwe inzichten gekregen.

Waar: Prinsengracht 296 K

Prijs: € 4,5

 

Katten Kabinet

Catlovers opgelet! In dit leuke museum in Amsterdam staat de kat centraal. De collectie laat de rol van de kat in kunst door de jaren heen zien. Hierbij kun je denken aan een collectie van beelden, affiches, tekeningen, posters en schilderijen.

Waar: Herengracht 497

Prijs:€ 7

Museum Vrolik 

Een Leuk museum in Amsterdam is Museum Vrolik in het AMC. Vrolik staat in dit geval niet voor vrolijk, maar voor  Gerard Vrolik en zijn zoon Willem, hoogleraren Anatomie in Amsterdam. Zij hadden een museum die een privécollectie toonde van normale anatomie van mensen en dieren, maar ook van mensen en dieren met aangeboren afwijkingen. Inmiddels bevindt dit museum zich in het AMC waarin je bijvoorbeeld een Siamese tweeling baby kunt zien.

Waar: Meibergdreef 15, J0-130. AMC. 

Prijs: € 7,5 

 

Shop Koop nu tickets