Ben je op zoek naar een leuk museum voor kinderen in Amsterdam?
leuke musea amsterdam mickey-slang-disney

Leuke musea voor kinderen in Amsterdam

Het is soms lastig te bedenken waar je met je kids heen kunt gaan om iets leuks te doen. Een museum is de ideale combinatie om iets leuks en tegelijkertijd iets leerzaams te doen. Nu klinkt dit wellicht een beetje saai voor kinderen, maar niets is minder waar. Er zijn in Amsterdam genoeg musea te vinden waar creativiteit gecombineerd wordt met een culturele ervaring. Ben je op zoek naar een leuk museum voor kinderen in Amsterdam? Hieronder onze favoriete musea in Amsterdam voor kinderen.

Leuk museum voor kleuters in Amsterdam

Piraatje spelen in het Scheepvaartmuseum

leuke museum kinderen amsterdam scheepvaartJe kind leert hier over het scheepvaart en de Gouden Eeuw en kan zich een echte piraat voelen op het VOC-schip, een exact kopie van vroeger!

Waar: Kattenburgplein 1, Amsterdam

Prijs: kinderen tussen 4-17 jaar 8 euro en volwassen 16 euro.

Moderne kunst ontdekken in het Moco Museum

leuke museum kinderen amsterdam MocoHet Moco Museum staat bekend om zijn hedendaagse kunst van onder andere Banksy en zijn streetart. Het is een leuk museum in Amsterdam om te bezoeken voor kinderen. Niet alleen voor de wat oudere kindjes is het een leuk museum, maar ook voor kleuters. Er is veel kleurrijke kunst te vinden, een slaapkamer ingericht naar het schilderij ‘Bedroom at Arles’ van Lichtenstein en een slang die Mickey Mouse opeet! Kortom veel kunst te vinden wat tot de verbeelding spreekt en bekende karakters die de kinderen herkennen, maar dan in een ander jasje.

Waar: Honthorststraat 20, Amsterdam

Prijs: gratis voor kinderen tot 10 jaar, 10-15 vanaf 7,50 euro en volwassenen vanaf 12 euro.

Leuke musea voor kinderen in Amsterdam met een leeftijd tussen 6 – 10 jaar

De wereld ontdekken in het Tropenmuseum

Een leuk museum voor kinderen in Amsterdam is zeker het Tropenmuseum. In het Tropenmuseum kunnen kinderen spelenderwijs de verschillende culturen ontdekken die de wereld te bieden heeft. We zullen de verrassing die je daar te wachten staat, niet te veel verklappen, maar in het Tropenmuseum staat een vliegtuig op je te wachten die je meeneemt op reis door Marokko en kennis laat maken met de cultuur.

Waar: Linnaeusstraat 2, Amsterdam

Prijs: kinderen 8 euro en volwassenen 15 euro

NEMO, een walhalla voor kleine wetenschappers in de dop

leuke museum kinderen amsterdam NemoNEMO Science Museum is eigenlijk leuk voor kinderen van alle leeftijden. Het is een museum waar experimenteren centraal staat. Er zijn eigenlijk te veel activiteiten om op te noemen, maar kinderen leren door te doen en kunnen er onder andere terecht voor scheikundige proefjes. Daarnaast staat ze een prachtig uitzicht over Amsterdam te wachten op het dakterras. Zeker een aanrader als je een leuk museum voor kinderen in Amsterdam zoekt!

Waar: Oosterdok 2, Amsterdam

Prijs: 0-3 gratis, 4 jaar en ouder 16,50 euro

Creatief zijn in De Hermitage

De Hermitage is een creatieve bestemming waar kinderen hun eigen creativiteit kunnen ontdekken door de speurtochten, cursussen en tentoonstellingen. Daarnaast biedt de Hermitage rondleidingen aan aan families om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

Waar: Amstel 51, Amsterdam

Prijs: kinderen tot en met 11 jaar gratis, daarna kost een all-in ticket 25 euro

Spannende belevenissen in musea voor tieners

Spannende avonturen beleven in Amsterdam Dungeon

leuke museum kinderen amsterdam DungeonAl lopend leg je een reis door de duistere geschiedenis van 500 jaar Amsterdam af. Misschien iets meer een attractie dan museum, maar je kinderen leren actief over het verleden door de shows en bijvoorbeeld de beul waar martelwerktuigen centraal staan.

Waar: Rokin 78, Amsterdam

Prijs: vanaf 13,50 euro

Ripley’s believe it or not

Vijf verdiepingen vol met bijzondere collecties van onder andere menselijke rariteiten zoals een man bij wie een been uit zijn middel groeide, de langste man op aarde, maar ook een junglekamer en een 5d theater. Kortom veel om te ontdekken en zelf te bepalen wat je gelooft of niet en zeker een leuk museum in Amsterdam voor kinderen.

Waar: Dam 21, Amsterdam

Prijs: kinderen tussen de 5-15 jaar vanaf 13 euro en volwassenen vanaf 19 euro

Hopelijk hebben wij jou hierbij inspiratie gegeven welke musea in Amsterdam voor kinderen je kunt bezoeken.