Leuke koffietentjes in Amsterdam

Leuke koffietentjes Amsterdam

Een goede kop koffie is ‘all we need’ om de dag goed door te komen. Nog fijner als je dit kunt drinken in een fijn koffietentje in Amsterdam. Alleen leuke koffietentjes vinden in Amsterdam, kan voor keuzestress zorgen. Met zoveel leuke plekken die er zijn! Maar geen zorgen; we got this. Wij nemen je in dit artikel mee met een koffie-guide door de stad Amsterdam.

 

Overvloed aan leuke koffietentjes in Oud west

Als je op zoek bent naar leuke koffietentjes in Amsterdam is oud west ‘the place to be’.

Hierbij onze favorieten:

Koffie Academie, Overtoom

leuke koffietentjes amsterdam koffieacademie

Wat je hier kunt verwachten? Een smaaksensatie waar je u tegen zegt. Koffie Academie schenkt namelijk koffie van eigen versgebrande bonen. Een bakje koffie is niet het enige wat ze verkopen; eigenlijk is alles daar te koop. Van de schilderijen tot en met de stoelen. Het leuke is dat je daar ook je eigen koffie kunt leren zetten.

Coffee Sometimes, Eerste Constantijn Huygenstraat

leuke koffietentjes amsterdam coffee sometimes

A new kid on the block, maar nu al één van de leukste koffietentjes die Amsterdam te bieden heeft. Je kunt hier heerlijk genieten van een kopje koffie of van een lekkere Matcha latte in hun minimalistische interieur.

Loft Sixy One, Kinkerstraat

coffee concepts leuke koffietentjes

’S ochtends vroeg kun je hier al terecht voor heerlijke latte in de zon. Het fijne aan deze leuke koffietent in Amsterdam is dat je er zowel binnen als buiten kunt genieten van je koffie.

 

Leuke koffietentjes Amsterdam-tour rond het Museumplein

Je kunt er natuurlijk ook een hele ochtend van maken, waarbij je de dag begint met een heerlijke koffie bij een van deze plekken rondom het Museumplein en dat je na een bezoekje aan het Moco museum hier koffie kunt drinken.

CoffeeConcepts, Jacob Obrechtstraat

Leuke koffietentjes Amsterdam

Niets is fijner om een zondagochtend te beginnen bij een van de leuke koffietentjes in Amsterdam. Nu ligt CoffeeConcepts op een perfecte locatie om met je koffie een wandeling te maken rond Museumplein en het Vondelpark.

Culturele Pitstop 😉 Moco Museum, Honthorststraat 

culturele pitstop koffie tour Museumplein

Geen koffiespot maar wel een museum die je oppept zoals een koffietje ook kan doen. Want je doet er zoveel inspiratie op, dat je daarna eigenlijk geen koffie meer nodig hebt. Maar dan gewoon omdat het lekker is op naar de volgende koffiespot in Amsterdam rond het Museumplein.

Ga onder het Rijksmuseum door en steek de straat over op weg naar de volgende leuke koffietentjes.

Back to Black, Weteringstraat

leuke koffietentjes amsterdam backtoblack

Verwacht hier heerlijke, door hen zelf geselecteerde koffie in een knusse koffietent, dat meteen aanvoelt als je tweede thuis.

Bocca, Kerkstraat

Good coffee spots Amsterdam

Iets meer in het centrum is het leuke koffietent Bocca gevestigd. Het een koffieparadijs noemen, is nog een understatement; Bocca brandt namelijk hun eigen koffie en levert dit bijvoorbeeld aan Coffee & Coconuts. Hier ben je dus verzekerd van een lekkere kop koffie!

 

Hippe koffietentjes in de Pijp

Coffee & Coconuts, Ceintuurbaan

koffiespots amsterdam oost pijp coffee coconuts

Bij Coffee & Coconuts waan je je even in Bali, met alle kokosnoten om je heen. Daarnaast bestaat het interieur uit fijne houten tafels, zitzakken en een ruimte waar je u tegen zegt. Een fijne plek om je werkdag hier te starten met een koffie of je werkdag hier te eindigen. Aangezien het de ideale plek is om achter je laptop te werken.

 

Cottoncake, Eerste van der Helststraat

De Pijp leuke koffietentjes amsterdam cottoncake

Het leuke aan Cottoncake is, is dat het een mengelmoesje van alles is. In dit hagelwitte paradijs kun je tijdens het drinken van je cappuccino ook heerlijk rondkijken naar van alles en nog wat, zoals toffe sieraden van Mimi et toi.

 

Oost heeft de perfecte koffietentjes

Benji’s, Wibautstraat

leuke koffietentjes amsterdam benji's

Koffielovers kunnen bij Benji’s terecht. Een urban jungle waar je niet alleen een kopje koffie kunt halen, maar ook kunt genieten van een heerlijk ontbijtje of lunch.

 

Coffee Bru, Beukenplein

leuke koffietentjes amsterdam oost coffee bru

Coffee Bru, is zeker een leuke koffietent in Amsterdam als je opzoek bent naar wat anders. Er hangt een sfeer die je alleen hier kunt vinden en daarom extra fijn om je koffie te drinken.

4850, Camperstraat 48-50

leuke koffietentjes amsterdam oost 4850

Voor als je na je koffie toe bent aan een wijntje, ben je hier aan het goede adres! Door deze combinatie, wil je er de hele dag blijven, maar goed dat ze ook nog een Scandinavisch menu serveren.

Koffietentje in Amsterdam centrum, De wallen

De koffieschenkerij, Oudekerksplein 27

koffietentje amsterdam centrumJe verwacht het wellicht niet direct maar op De wallen zit een van de beste koffietentjes van Amsterdam. Het heet de koffieschenkerij en zit naast de Oude kerk. Opgestart door een enthousiast stel dat voor de horeca leeft. Zo krijg je hier heerlijke koffie met liefde gemaakt.

Shop Koop nu tickets