Moco Museum Top 10

Moco Museum Top 10

Moco Museum Top 10

Het Moco Museum (Modern Contemporary Museum Amsterdam) is een onafhankelijk museum gericht op het brengen van een breed scala aan inspirerende moderne en hedendaagse kunst aan het brede publiek. Het is Moco’s missie om te vertegenwoordigen wat er op straat gebeurt en die stem te verdedigen. Een bezoek aan Moco is een onvergetelijke ervaring en een echte eye-opener – In art we trust. Dit is wat je moet zien, Top 10 hoogtepunten in het Moco Museum in Amsterdam.

 

Girl with Balloon (Canvas)

Moco Top 10 List - Banksy GWB

Girl with Balloon verscheen voor het eerst op de South Bank in Londen in 2002. Dit is een werk dat de planeet nodig had en daarom is het zo goed ontvangen. Girl with Balloon is een van Banksy’s meest krachtige werken tot nu toe. De puurheid van het zwart-witte stencilbeeld van de kunstenaar en de rode pop vangt een onschuld op. Het is zo simpel en toch zo sterk.

Voor velen van ons over de hele wereld associëren we onze jeugdherinneringen met dit kleine meisje en de hartvormige ballon als een symbool van vrede, geluk, onschuld en wilde dromen. Reikt ze naar de ballon of heeft ze hem losgelaten? Bezoek haar in het Moco Museum in Amsterdam.

Girl with Balloon (Canvas), Banksy, 2003, Spray paint and emulsion on canvas 50,5 x 50,5 cm.

 

Final Days

Moco Museum Top 10 Collection Highlights

Gedurende zijn carrière speelde KAWS met de traditionele grenzen van het kunstenaarschap. Final Days is de nieuwste toevoeging aan de Moco Garden-tentoonstelling in Moco. Bezoekers zullen KAWS ‘hatless Kurf-personage tegenkomen, dat is geïnspireerd op de tekenfilm Smurfen. Het kunstwerk is gebeeldhouwd uit afrormosia, een historisch Afrikaans hout waarvan wordt aangenomen dat het spirituele energie bevat. Met de Moco Garden-tentoonstelling kunnen bezoekers nauw communiceren met buitensculpturen van hedendaagse meesters. Ontmoet ten slotte Final Days in Moco Museum.

Final Days, KAWS, 2016, Afrormosia Wood, 207 x 163 x 229 cm.

 

Black Blue Painting

Moco Museum Top 10 Collection Highlights

Mark Rothko was een van de grootste sterren van het abstract expressionisme en had een kenmerkende schilderstijl ontwikkeld. Met diepe meditatie zou hij dunne verflagen aanbrengen om oppervlakken te bereiken die spiritueel verbonden waren met het publiek. Van 1968 tot aan zijn dood in 1970 ervoer Rothko hartproblemen en werkte bijna uitsluitend op papier op verzoek van zijn arts. Black Blue Painting is een blijvend voorbeeld van Rothko’s kracht. Hoewel de moderne kunstenaar vroegtijdig van deze wereld vertrok, laat hij ons achter met een werk van grote controle, rust, elegantie en afstand.

Black Blue Painting, Mark Rothko, 1968, Oil on paper, laid on linen, 121.3 x 101.9 cm.

 

Night of Stars

Moco Top 10 List - Kusama

Yayoi Kusama is de Polka Dot Princess en een van de meest succesvolle levende kunstenaars. Tijdens haar jeugd ervoer Kusama hallucinaties; ze te beschrijven als ‘lichtflitsen, aura’s of dichte stippenvelden’. Night of Stars is het resultaat van haar levenslange obsessie met stippen. Het grootschalige schilderij hangt in zijn eigen immersieve tentoonstellingsruimte in het Moco Museum. Ontdek hoe het is om Night of Stars te zien!

“My life is a dot lost among thousands of other dots.” – Yayoi Kusama

Night of Stars, Yayoi Kusama, 2007, Urethane resin on canvas, 194 x 194 cm.

 

Flexible

Moco Top 10 List - After Basquiat

Jean-Michel Basquiat zette de toon voor de decadente New Yorkse kunstscène uit de jaren 80. Als een supernova werd hij beroemd met straatkunst die was geïnspireerd op wetenschap, anatomie en Afrikaanse culturen. In Flexible verwijst Jean-Michel Basquiat naar sculpturen van goden en godinnen uit verschillende sub-Sahara Afrikaanse culturen.

De zeefdruk werd vrijgegeven na de dood van Basquiat, gestempeld en ondertekend door de zussen van de kunstenaar, Lisane Basquiat en Jeanine Heriveaux, die het landgoed van Jean-Michel Basquiat beheren.

“I don’t think about art when I make art. I think about life.” – Jean-Michel Basquiat

Flexible, After Basquiat, 2016, Screenprint, 153 x 116 cm.

 

Ten Monkeys

Moco Top 10 List - Banksy

Met een ongeëvenaard verstand gebruikt de Britse straatkunstenaar Banksy vaak apen om te zeggen wat hilarisch en hypocriet is over het mens-zijn. Ten Monkeys is oorspronkelijk gemaakt voor een nachtclub in het VK. Het ongelooflijke stencilstuk bevat een leger van tien apen die naast elkaar staan en een waarschuwing geven: lach nu, maar op een dag hebben we de leiding. Bezoek Moco Museum om dit zeldzame en uitzonderlijke werk van Banksy te zien.

Ten Monkeys, Banksy, 2002, Spray paint on painted board in three parts, 107.5 x 604.5 cm.

 

Man’s Best Friend Sofa

Moco Top 10 List - KAWS

Geïnspireerd door het respect van Japan voor puur vakmanschap, zet KAWS zich in om zijn kunst – in ALLE vormen – toegankelijk te maken voor het publiek. KAWS brengt het vijfsterrenplezier naar Moco Museum door Snoopy te gebruiken om de favoriete bank van de kunstwereld te creëren. Man’s Best Friend is in ontwerpsamenwerking met de Braziliaanse broers Humberto en Fernando van Estudio Campaña.

Man’s Best Friend Sofa, KAWS x Estudio Campana, 2018, Plush toys, stainless steel, Cumaru wood, 183 x 107 x 94 cm.

 

Dollar Sign

Moco Top 10 List - Andy Warhol

Het dollarteken behoort tot de krachtigste afbeeldingen van Andy Warhol, net als de Campbell’s soepblik. Het werk van de popartiest vertegenwoordigt het cruciale kruispunt tussen kunst en rijkdom en het idee dat het één niet kan bestaan zonder het ander. Hoewel hij uit een arbeidersgezin kwam, is Dollar Sign een weerspiegeling van Andy Warhols diepe obsessie met de consumentencultuur en zijn eigen commerciële succes. Bekijk het Moco Master-werk in Amsterdam in het Moco Museum.

Dollar, Andy Warhol, 1982, Silkscreen on handkerchief mounted on cardboard, 47 x 44.4 cm.

 

Absolut Vodka

Moco Top 10 List - Keith Haring

Het is 1978 en New York City is de ultieme speeltuin voor de jonge, creatieve en experimentele Keith Haring. De Pop-Graffiti-artiest haalt inspiratie uit stripboeken, popcultuur en massaproductie om een kenmerkende stijl te creëren. Het is deze stijl die de aandacht trok van de Absolut Company. Ze waardeerden het rauwe potentieel van Haring, net zoals ze dat eerder deden met Warhol! Dit feestelijke stuk van wijlen Keith Haring is absoluut een Moco-must-see.

Absolut Vodka, Keith Haring, 1986, Acrylic and felt-tip on board, 95 x 67 cm.

 

Diamond Matrix 

Diamond Matrix

De samenwerking tussen Moco en Studio Irma heeft geresulteerd in een nieuwe meeslepende digitale kunsttentoonstelling – “Reflecting Forward”. Felgekleurde lichten, dans en muziek leiden je door de interactieve kunstwerken. De Diamond Matrix is een favoriet van de Mocommunity, omdat bezoekers op hun eigen manier kunnen verkennen en genieten van reflecteren.

Diamond Matrix, Studio Irma, 2020

 

 

 

Shop Koop nu tickets