nieuw musuem amsterdam

Nieuw museum Amsterdam

Amsterdam barst van de Musea. Kunstmusea, historische musea of moderne musea; Amsterdam has it all. Maar, misschien ben je eens toe aan een nieuw museum in Amsterdam. De uitkomst: het Moco Museum.

Het Moco Museum staat voor Modern Contemporary Museum. April 2016 openden we onze deuren voor het publiek. Omringd door de grote spelers zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, moesten we het anders aanpakken, dus dat deden we.

Het Moco Museum bevindt zich aan het Museumplein in Amsterdam. Het museum is gevestigd in Villa Alsberg, een villa aan de rand van het Museumplein ontworpen door Eduard Cuypers. Omdat het een relatief kleine ruimte is, voelt het knus en huiselijk aan. Op drukke dagen is het museum misschien een beetje vol, maar met iets meer geduld kan je alsnog genieten van alle kunstwerken.

Vernieuwing in dit nieuwe museum in Amsterdam

Het Moco Museum is een museum voor jong en oud. De kunstenaars die we tentoonstellen zijn toegankelijk voor iedereen. Je hoeft geen kunsthistoricus te zijn om het te kunnen waarderen. Wij hebben moderne, speelse kunst in onze collectie, zodat zelfs de jongste bezoekers hun ogen uit kijken. Denk daarbij aan Icy & Sot en Banksy of Roy Lichtenstein.

nieuw museum amsterdam

Wat deze kunstenaars gemeen hebben, is dat ze alle leeftijden aanspreken met hun kunst. De stripboek-sfeer van Lichtenstein en en de graffiti stijl van Icy & Sot spreken eenvoudig tot de verbeelding.

Recent zijn we nog een stukje verder gegaan in het vernieuwen van je museumbezoek. Vanaf eind september kan je de Moco Play app voor je bezoek downloaden. Via de app komen verschillende kunstwerken tot leven door simpel je telefoon erop te richten. Dit maakt het nog meer een nieuw museum voor alle leeftijden.

De app is niet de enige manier waarop kunstwerken tot leven komen in het Moco Museum. Tot 15 januari 2019 stap je letterlijk in een schilderij van Roy Lichtenstein. Ken je het bekende schilderij van Van Goghs slaapkamer? Neem deze in Lichtensteins stijl en op ware grootte, et voilà, je hebt een real life toegankelijk kunstwerk.

nieuw museum amsterdam lichtenstein

Het Moco Museum vind je aan de Honthorststraat 20 in Amsterdam. Voor volwassenen kost een ticket €13,50, voor jongeren tussen 16 en 17 jaar €11,-, voor kinderen tussen 10 en 15 jaar €8,50 en kinderen onder de 10 jaar kunnen gratis naar binnen. Voor actuele openingstijden en tentoonstellingen kan je het beste een kijkje nemen op de site.

Koop nu tickets