Nieuw 'The MoCollection': Warhol, Basquiat en Kusama - Moco Museum
warhol amsterdam

Nieuw ‘The MoCollection’: Warhol, Basquiat en Kusama

Woensdag 3 oktober opent de nieuwe tentoonstelling ‘The MoCollection’. ‘The MoCollection’ prijst de kunstenaars die opvallen vanwege hun uitzonderlijke bijdrage aan de kunst en cultuur en hun iconische creaties zoals; Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Jeff Koons, Damien Hirst and Keith Haring.

Al deze kunstenaars waren geïnspireerd door elkaar; Banksy zag Basquiat’s en Haring’s werk in de metro in New York, en Basquiat’s talent werd ontdekt door Warhol. Zij, op hun beurt, hebben weer vele kunstenaars over de hele wereld geïnspireerd. Hun werk had een enorme impact op street art, en is inmiddels in vele huizen en musea ter wereld te bewonderen, wat het voortdurende belang van deze kunstenaars demonstreert.

Ook bekende merken zoals Dior, Louis Vuitton, H&M, Uniqlo en Disney werkten samen met deze kunstenaars, wat hun relevantie in de huidige maatschappij laat zien.