icy sot refugees art

Icy & Sot – Refugees Are Welcome

Dit beeld vertelt het verhaal van vluchtelingen wereldwijd. Vier silhouetten van een familie van vier breken los uit een stalen muur. Zij hebben de eerste obstakels van hun reis overwonnen en zijn aan de veilige kant van de grens aangekomen. Vrijgebroken van de grenzen die hun gevangen hielden als veroordeelden in hun eigen land. Het beeld wordt gesierd door kleurrijke bloemen die rond het prikkeldraad gewikkeld zijn als symbool van hoop en verwelkoming.

refugee art icy and sot

De keuze voor een stalen installatie is een voorbeeld van Icy & Sot’s artistieke ontwikkeling die zij doormaken sinds zij van Iran naar New York verhuisden in 2012. In Iran waren ze gedwongen om snel en in het geheim te werken, bang om door politie te worden bestraft voor het uiten van hun mening. Nu hebben ze tijd en vrijheid om te experimenteren met verschillende materialen die meer tijd vragen. De broers identificeren zich persoonlijk met het verhaal van vluchtelingen omdat zijzelf ook immigranten zijn.

‘Refugees are Welcome’ is nu te zien in de tuin van het Moco Museum en is onderdeel van de vaste collectie van het Urban Nation Museum in Berlijn.

Shop Koop nu tickets