schaatsen museumplein amsterdam

Schaatsen op het Museumplein

Wil je deze winter heerlijk schaatsen in Amsterdam en de winter op een leuke manier beleven? Dan is de schaatsbaan naast het Moco Museum op het Museumplein de uitkomst. Van 17 november tot 3 februari is de schaatsbaan Ice*Amsterdam geopend.

Of het nou vriest of niet, in hartje Amsterdam kan je heerlijk schaatsen, pirouettes draaien, op de grote openlucht schaatsbaan op het Museumplein. Ieder jaar is het er gezellig druk op de schaatsbaan. Jong en oud kan er zijn schaatskunsten vertonen óf leren. Kijk je liever toe? Dan is de brasserie bij de schaatsbaan de uitkomst. De tickets voor de schaatsbaan kosten aan de kassa €6,50. Boek je ze van tevoren online, dan kosten ze nog maar €5,00.

Heb je geen schaatsen thuis? Geen probleem! Voor €6,50 kan je schaatsen huren. Ook dit kan zowel online als aan de kassa.

schaatsen museumplein amstrdam

Dagje schaatsen op de schaatsbaan

De schaatsbaan op het Museumplein heeft ruime openingstijden. Zondag tot donderdag van 10.00 tot 21.00 en vrijdag en zaterdag van 10.00-22.00. Tijd genoeg dus om eens langs te gaan. Rondom Ice*Amsterdam is nog veel meer te doen, waardoor je er makkelijk een dagje weg van kan maken:

  • Romantisch schaatsen in hartje Amsterdam,
  • even binnenwippen bij het Moco Museum,
  • en de dag afsluiten op de kerstmarkt (van 14 tot 26 december)

Waar kan je nou beter je kinderen leren schaatsen dan op deze schaatsbaan? Geef ze een Ice*Amsterdam schaatslesje, warm op bij de vuurkorven met een warme chocomelk en pak ook nog wat cultuur mee in het Moco Museum. Door kinderen wordt het museum enorm gewaardeerd, zoals de Mickey Mouse die wordt opgegeten door een enorme reuzenslang of de Roy Lichtenstein kamer waar ze zich even in een kunstwerk wanen.

Voor een dagje ultieme winterpret inclusief schaatsen moet je dus op het Museumplein in Amsterdam zijn. Je vindt de Ice*Village schaatsbaan naast het Moco Museum en tegenover het Rijksmuseum.

Koop nu tickets