sculpture Art daniel Arsham

Sculpture art

In alle steden kom je deze vorm van kunst tegen: sculpture art. Het is een 3-dimensionale kunstvorm. Oorspronkelijk waren er slechts 2 manieren om om sculpture art te maken namelijk: kerven uit hout of steen of het modelleren van een sculptuur uit klei of ander materiaal. Tegenwoordig gebruiken kunstenaars veel soorten methoden en materialen om sculpturen te maken. Sculpture art, ook wel beeldhouwkunst genoemd, is niet alleen in musea te vinden maar ook in de publieke ruimte. Deze kunstvorm is hierdoor een erg toegankelijke vorm van kunst. In ons museum kun je zelfs enkele sculpture art werken bekijken zonder het museum te bezoeken, namelijk in de ‘Moco garden’ met onder andere sculpture art van KAWS.

Welke kunstenaars maken sculpture art?

Als je aan sculpture art denkt, denk je wellicht al gauw aan de beeldhouwkunst objecten van Italiaanse of Griekse kunstenaars. Denk bijvoorbeeld aan het werk van Michelangelo die het bekendste beeldhouwwerk ‘David’ heeft gemaakt, een beeld van het Bijbelse figuur David. Prachtig om te zien, maar sculpture art dat is toch niet zo modern? Niets is minder waar en dat laten we je zien aan de hand van de volgende kunstenaars:

Le Corbusier

Le Corbusier, een van de eerste moderne sculpture artists, was een Frans-Zwitserse kunstenaar en architect. Hij is vooral bekend als architect, maar heeft ook enkele beeldhouw kunstwerken gemaakt.

Sculpture-Art-Le-Corbusier

Dit is één van zijn vele ‘Open Hand’ werken in (Chandigarh) India van Le Corbusier. Het staat symbool voor de hand van het geven en nemen, vrede en welvaart, en de eenheid van de mensheid.

Daniel Arsham

Daniel Arsham is een eigentijdse Amerikaanse multidisciplinaire kunstenaar. Niet alleen is hij namelijk bezig met het maken van kunst, maar hij verwerkt in zijn kunst ook architectuur. In zijn kunst komen de onderwerpen popcultuur, sport en architectuur vaak naar voren. Arsham is een van de drie kunstenaars die ‘Snarkitecture’ heeft ontwikkeld, een stijl van architectuur met een verrassende twist.

sculpture Art daniel Arsham

David Mesguich

De sculpture art van de Franse kunstenaar David Mesguich kenmerken zich door de veelvuldige hoekige vlakken en de grootte van de sculpturen. Hij schetst zijn kunstwerken vooral digitaal en werkt ze vervolgens uit tot beeldhouwwerk. Mesguich stelt de enorme sculpturen tentoon in verschillende steden. Omdat beeld meer zegt dan woorden, kun je zijn werk hieronder zelf bewonderen.

sculpture Art David Mesguich

Waar kun je sculpture art bewonderen?

Sculpture art is dus een vrij toegankelijke vorm van kunst voor het publiek. Het is niet alleen in musea te bewonderen maar ook op straat. Het is echter niet op elke straat te vinden, dus voordat je een hele speurtocht begint, hebben wij een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

Je vindt sculpture art onder andere in musea, zoals in het Moco Museum in Amsterdam. Bij het Moco Museum staat moderne, inspirerende en hedendaagse kunst centraal waar je veel street art kunt vinden. In de Moco Garden zie je magische sculpturen voorbij komen, waaronder een enorme rode beer van Whisbe. En Fidia’s ‘Freaky Mouse’. Op dit moment vindt tot en met 30 september de expositie ‘Connecting time’ van Daniel Arsham plaats. In deze expositie komt niet alleen sculpture art naar voren, maar ook architectuur, mode en design.

Maar ook op straat, kom je dus sculpture art tegen. Je moet hier wel een globetrotter voor zijn, want ook buiten Nederland bevindt zich sculpture art. Zo vind je in de Poolse stad Poznan de sculpture art van David Mesguich over een meisje die een zon tekent. En als je liever naar een warmere bestemming wilt gaan; in Marokko is zijn werk ook te bewonderen. Sculture art is dus overal te zien, in het binnen- en buitenland, op straat en in musea.

koop tickets online korting