Streetstyle Amsterdam Fashion week 2019

Streetstyle Amsterdam Fashion week 2019

De streetstyle in de dagen rond Fashion Week geeft ons elk jaar dé forecast wat de trends gaan worden. Maar wat is streetstyle eigenlijk en hoe gaat dit te werk? En wat zijn de beste streetstyle trends voor de lente/zomer van 2019?

Wat is streetstyle?

Dit is een vorm van opkomende trends zonder nog naar de nieuwste collecties te kijken. Streetstyle zie je dus letterlijk op straat. De trendsetters die met hun mooiste creaties op straat komen zijn geïnspireerd door bloggers, influencers, vloggers en magazines. De inspiratie die deze trendsetters door de media hebben gekregen doen zij natuurlijk niet letterlijk na. Zij maken namelijk een combinatie wat dicht bij hun eigen style blijft. Dat is streetstyle.

Lente/Zomer 2019 forecast

Panterprintjes. De trend uit de jaren 90 is weer terug en (bijna) iedereen heeft de smaak te pakken. Deze print ga je vaak zien in de vorm van blousejes, lange rokken en denim jackets. Naast dit kekke printje is er nog een 90s trend te zien in de straten: de fannypack. Ook wel het welbekende festivaltasje. Deze trend is al een tijdje bekend maar veel merken hebben dit opgepikt en hun eigen draai eraan gegeven. Met “hun eigen draai” wordt bedoeld dat deze festivaltasjes niet alleen voor festivals hoeven te dienen. Bepaalde merken hebben de tasjes namelijk zo gemaakt dat ze mee kunnen naar een chic diner of zelfs een meeting.

Een veel voorkomende trend dat niet alleen naar meetings kan worden gedragen maar tegenwoordig ook casual naar de supermarkt: dames pakken. Deze trend gaan wij in allerlei soorten zien. Comfortabel, strak, flair, oversized. Zo zie je de pakken van het Amsterdamse unisex merk Bonne Suits veel voorkomen en hoort zeker in het straatje thuis.

Wat is er te zien in Streetstyle Amsterdam qua schoeisel?

Aan je voeten moet je natuurlijk ook iets moois hebben. Sneakers, Doc.Martens en leren laarzen staan al jarenlang op nummer 1 en is nog steeds de go to trend. Het enige wat is veranderd is de kleur. Dit jaar gaan wij de kleur wit veel vaker zien. Van witte Doc’s tot klassieke Nike Air force. De Adidas running shoes zie je ook weer in de straten. Deze klassiekers komen dit jaar terug in een nieuw jasje. Dit komt omdat zij meer samenwerkingen doen met kunstenaars zoals David Arsham van Snarkitecture. Zijn kunst is vanaf 18 Januari te zien in Moco.

En what about colors?

Kleuren die het meest voorkomen? Primaire kleuren, koude/donkere kleuren met een pop-kleur. Je ziet outfits die van top tot teen in de primaire kleur rood of geel zijn. Mensen zijn niet meer bang om meerdere keren dezelfde kleur in hun outfit voor te laten komen. Net zoals dat denim on denim weer hot is.

Zo ziet men twee maanden voor Amsterdam Fashion Week er uit:

Foto credits: Susanna Vegter

 

Shop Koop nu tickets