Waar is het Amsterdam Light Festival? Wij zoeken het voor je uit.
Waar is het Amsterdam Light Festival?

Nog nagenietende, of bijkomende, van de tofste feestjes van het ADE en we kunnen ons weer verheugen op het volgende evenement. De binnenstad van Amsterdam wordt binnenkort tijdens de donkere wintermaanden namelijk weer opgelicht door de mooiste lichtkunstwerken. Nu willen veel mensen weten; Waar is het Amsterdam Light Festival eigenlijk? Niet zo’n gekke vraag, aangezien door de hele stad kunstwerken te zien zijn.

Amsterdam Light Festival 2018

Eerst even een kleine recap; Wat is het Amsterdam Light Festival ook alweer? Sinds 2012 is het een jaarlijks terugkerend evenement waarin kunstenaars vanuit over de hele wereld lichtkunstwerken maken en dit tijdens het festival tentoonstellen aan het publiek. Aangezien het een openbaar festival is, is iedereen welkom om de kunstwerken te aanschouwen. Dit jaar vindt het Amsterdam Light Festival plaatst tussen 29 november 2018 en 20 januari 2019.

waar is het amsterdam light festival
bron: oge-group.com/light-a-wish

Waar is het Amsterdam Light Festival?

Nu terugkomend op de vraag ‘Waar is het Amsterdam Light Festival?‘ Er zijn in totaal 30 kunstwerken die allemaal in het teken staan van ‘medium is the message’. De licht installaties van het Amsterdam Light Festival bevinden zich voornamelijk boven de Herengracht. Volgens de Canadese filosoof en wetenschapper Marshall McLuhan is de manier waarop een boodschap wordt verteld net zo belangrijk als de boodschap zelf.

De kunstwerken zijn zowel lopend, fietsend als varend te bewonderen en bevinden zich vooral rondom de grachtengordel van Amsterdam in en rondom de binnenstad. De exacte locaties / route houden ze nog even geheim. Wij zullen je hier op de hoogte houden waar deze zich zal bevinden.

waar is amsterdam light festival

Internationale kunstwerken tijdens het Light Festival

Wij verheugen ons alvast op de kunstwerken van onder andere:

• OGE Group: voor de Israëlische kunstenaars is het Amsterdam Light Festival bekend terrein.  Zo hebben zij voor de derde editie de ‘house of cards’ gemaakt. Dit jaar zweven hun paardenbloemen boven het water, genaamd ‘Light a Wish’.
  • Jeroen Henneman: Jeroen is van eigen bodem en beeldend kunstenaar. Speciaal voor het Amsterdam Light Festival heeft hij, hoe toepasselijk, twee gigantische lampen ontworpen.
  • Amigo & Amigo: door het uit Sydney afkomstige kunstwerk zul je je wanen onder een wolk van sterren. Voor het kunstwerk ‘Parabolic Lightcloud’ zijn er 1000 ledlampjes gebruikt en 800 meter gerecycled touw.

Sta je er liever warmer bij, maar wil je wel Streetart bewonderen? Dan is het MOCO museum iets voor jou!